Vijesti 06.06.2016.

Humana nedjelja u Apeironu: Budimo humani, budimo zdravi

ČITANJE: 1 minuta

Ova akcija, koju organizuje Panevropski univerzitet “Apeiron” i Srednjoškolski centar “Gemit-Apeiron”, počinje predavanjem na temu “Zdrave navike – ishrana i zdravlje”.

– Ovo predavanje za sve nastavnike, studente i zainteresovane građane počeće u deset časova u velikom amfiteatru Panevropskog univerziteta, a održaće ga prodekan na Fakultetu zdravstvenih nauka Branislav Mihajlović. O temi “Bolesti zavisnosti” sat kasnije govoriće profesor Aleksandar Milić – saopšteno je iz “Apeirona”.

Naveli su da je za srijedu planirano dobrovoljno davanje krvi studenata i zaposlenih na univerzitetu u banjalučkom Zavodu za transfuzijsku medicinu RS.

– Dan kasnije na Banj brdu planirane su fizičke aktivnosti u prirodi. Zainteresovani, koji budu vježbali sa nastavnicima i asistentima Fakulteta sportskih nauka, dobiće i savjete kako održavati dobru formu tijela za zdrav život. Polazak je planiran u devet časova ispred Univerziteta i pješačenja od oko sedam kilometara – navedeno je u saopštenju.

Osim toga, u okviru ove humane nedjelje, u petak će u kabinetu za fizioterapiju ovog univerziteta biti omogućen pregled skolioze uz savjete.

(Glas Srpske)