HUMANI GEST BANJALUČANA: Pomoć porodici Knežević iz Čelinca

Osmijehe na lica dječaka Brane, Bojana i Gorana Кneževića iz sela Torine kod Čelinca koji sa roditeljima i bakom odrastaju u uslovima nedostojnim čovjeka, izmamila je grupa humanitaraca koji su im poklonili hranu, slatkiše i veš-mašinu.

Nakon što je “Glas Srpske” prošle sedmice objavio potresnu priču o dječacima koji sanjaju da imaju toplu sobu i kupatilo, njihova želja sve je bliže ostvarenju.

Banjalučanin Milan Savanović pokrenuo je humanitarnu akciju i za samo jedan dan uspio da prikupi pomoć koju su on i njegovi prijatelji proteklog vikenda uručili Кneževićima.

– Кupili smo nešto hrane i higijenu, novu veš-mašinu, a jedna prijateljica je donirala krevete i ormare za dječiju sobu – ispričao je Savanović, zahvalivši svima koji su se odazvali i u rekordnom roku prikupili pomoć.

Dječaci, koji sa ocem Sinišom, majkom Zorkom i bakom Rosom Trivunović preživljavaju u teškim uslovima, nisu mogli da sakriju radost a pomoć koju su dobili vratila im je vjeru u ljude i nadu da će bolje sutra osvanuti.

Savanović i njegovi prijatelji, koji su do sada usrećili mnoge porodice, kažu da ovdje neće stati.

– Akciju nastavljamo dalje, već se javilo mnogo ljudi koji žele da pruže koliko mogu i imaju. To mi daje vjetar u leđa da ne odustanemo i svim silama ćemo nastojati da im do jeseni završimo kuću, da djeca dobiju sobe i da imaju kupatilo – rekao je Savanović.

Кneževići preživljavaju u skromnoj, neuslovnoj kući. Dječaci spavaju sa roditeljima u istoj prostoriji koja im je i spavaća i dnevna soba, dok kupatilo nemaju. Preživljavaju radeći za dnevnicu, a bilo je dana kada nisu imali ni za koru hljeba.

(Glas Srpske)

BOLJI PLASMAN PROIZVODA IZ SRPSKE: Višković prisustvovao otvaranju izložbenog sajma u Lincu

U Lincu je otvoren izložbeno – prodajni sajam, koji, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, organizuje Područna privredna komora Banjaluka.   Oko 35 privrednih društava iz Srpske imaće mogućnost da pojača plasman svojih proizvoda na tržištu Austrije, ali i Njemačke i Češke. Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je svečanom otvaranju izložbeno-prodajnog salona

ZIJAH SOKOLOVIĆ NA DJEČIJEM SAJMU U BANJALUCI Zabava za najmlađe uz Zijaha Sokolovića i omiljene Vitalia proizvode

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, biće jedan od učesnika Dječijeg sajma koji će se održati 25. i 26. maja 2019. godine u Dvorani “Borik” u Banjaluci. Mlijekoprodukt je pripremio raznovrstan sadržaj za djecu i cijelu porodicu koje očekuje odlična zabava. Mališani će na zabavan način na Vitalia štandu moći da nauče više o mlijeku zahvaljujući interaktivnoj

UKC RS: Ključni problem u nabavci lijekova – Zakon o javnim nabavkama BiH

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da ima obezbijeđen novac za nabavku sredstava i lijekova za normalno funkcionisanje, ali da, zbog komlikovanih zakonskih procedura, nije u mogućnosti da ga iskoristi, te da je ključni problem u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH i u Kancelariji za razmatranje žalbi. Iz UKC-a pojašnjavaju da Kancelarija

REKORD U APRILU Usluge Aerodroma Banjaluka koristilo 12.500 putnika

Aerodrom Banjaluka zabilježio je 12.460 putnika u aprilu i to je rekord ovog aerodroma, pokazuju podaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. Osim toga, u prva četiri mjeseca banjalučki aerodrom ima najveći rast prometa putnika od svih aerodroma u Bosni i Hercegovini, i to za čak 702,5 odsto. Tako je u ovom periodu bilo 39.065 putnika,