Vijesti 22.04.2019.

HUMANI GEST BANJALUČANA: Pomoć porodici Knežević iz Čelinca

ČITANJE: 2 minute

Osmijehe na lica dječaka Brane, Bojana i Gorana Кneževića iz sela Torine kod Čelinca koji sa roditeljima i bakom odrastaju u uslovima nedostojnim čovjeka, izmamila je grupa humanitaraca koji su im poklonili hranu, slatkiše i veš-mašinu.

Nakon što je “Glas Srpske” prošle sedmice objavio potresnu priču o dječacima koji sanjaju da imaju toplu sobu i kupatilo, njihova želja sve je bliže ostvarenju.

Banjalučanin Milan Savanović pokrenuo je humanitarnu akciju i za samo jedan dan uspio da prikupi pomoć koju su on i njegovi prijatelji proteklog vikenda uručili Кneževićima.

– Кupili smo nešto hrane i higijenu, novu veš-mašinu, a jedna prijateljica je donirala krevete i ormare za dječiju sobu – ispričao je Savanović, zahvalivši svima koji su se odazvali i u rekordnom roku prikupili pomoć.

Dječaci, koji sa ocem Sinišom, majkom Zorkom i bakom Rosom Trivunović preživljavaju u teškim uslovima, nisu mogli da sakriju radost a pomoć koju su dobili vratila im je vjeru u ljude i nadu da će bolje sutra osvanuti.

Savanović i njegovi prijatelji, koji su do sada usrećili mnoge porodice, kažu da ovdje neće stati.

– Akciju nastavljamo dalje, već se javilo mnogo ljudi koji žele da pruže koliko mogu i imaju. To mi daje vjetar u leđa da ne odustanemo i svim silama ćemo nastojati da im do jeseni završimo kuću, da djeca dobiju sobe i da imaju kupatilo – rekao je Savanović.

Кneževići preživljavaju u skromnoj, neuslovnoj kući. Dječaci spavaju sa roditeljima u istoj prostoriji koja im je i spavaća i dnevna soba, dok kupatilo nemaju. Preživljavaju radeći za dnevnicu, a bilo je dana kada nisu imali ni za koru hljeba.

(Glas Srpske)