Vijesti 06.01.2017.

Humani motociklisti dijelili poklone djeci i siromašnima

ČITANJE: 3 minute

Članovi Moto kluba “Škorpion” iz Laktaša su na Badnji dan podijelili mnogo poklona djeci i siromašnim sugrađanima. To je njihova višegodišnja tradicija koju ni sada nisu iznevjerili.

Borka i Draško Tihomirović iz sela Koljani, koji imaju dvoje djece, kažu da je poklon unio veliku radost u njihovu porodicu na Badnji dan.

– Veoma su nas obradovali jer kući vozimo pun automobil hrane. Proslavićemo Božić, a ostaće brašna, ulja, šećera i za poslije – kazala nam je Borka Tihomirović.

Slavica Golubović iz Udruženja „Četiri plus“ koje okuplja porodice sa četvoro i više djece hvali saradnju sa Moto klubom „Škorpion“.

– Mnogo nam znači njihov gest jer su se setili naših porodica. Za tri najugroženije poklonili su bogate pakete hrane. Time su nastavili višegodišnju praksu humanosti i saosećanja, brige za siromašne – rekla nam je Slavica napominjući da u članstvu udruženja kojeg ona predstavlja imaju 120 porodica sa više od 500 dece.

Starica Nevenka Ivančević iz Petoševaca koja živi sa sinom Milom, kćerkama Marom, Nadom i Ankom obradovala se šporetu na drvo kojeg je dobila na poklon, povodom Božića.

efsktkqturbxy9hztu2ntnkmwu0ymu4y2uyytnjytm5ztlhmgzky2flms5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

– Sinko moj, šporet mi je prijeko potreban. Stari šporet kojeg koristim je upola izgorio, puši na sve strane, može se od njega zapaliti ova trošna kuća pa gdje smo onda prispjeli, nigdje – emotivno nam je, drhteći od hladnoće i bolesti, tokom posjete motociklista, ispričala Nevenka Ivančević.

Ljiljana Marjanović, poznata po nesebičnoj brizi za djecu bez roditeljskog staranja, srdačno je dočekala goste.

– Svake godinej a trinaest je takvih već prošlo, oni za Božić donesu hranu, paketiće, igračke za djecu. Njihov znak pažnje me svaki put iznova oduševljava i na tome sam beskrajno zahvalna – kazala nam je Ljiljana koja je pripremila ručak za sve goste.

Uzgred nam je rekla da su njene veze sa djecom, koju je podizala i slala u svijet i život iz svoje takozvane hraniteljske porodice i kuće, veoma čvrste.

Ovom prilikom, osim dvoje koji su sada zbrinuti u Ljiljinoj porodici, okupilo se njih dvadesetak.

Gorana Tešanović je osam godina boravila kod Ljiljane Tešanović, završila školu a potom se udala u Novu Topolu. I ona je došla na svečanost na Badnji dan.

– I moja djeca vole teta Ljilju. Danas su i oni dobili paketiće i veoma smo srećni zbog pažnje koju su nam ukazali motociklisti – kazala nam je Gorana.

U MK „Škorpion“ zadovoljni su poslije uspješno provedene akcije kojom su usrećili djecu i siromašne sugrađane.

– Mnogi su prepoznali našu inicijativu, uključili se i dali svoje priloge. Među njima su MK „Stršljen“ iz Banjaluke, trgovina igračaka „Srna“, Biciklistički klub „Laktaši“, pekara „Blagojević“ i drugi. Novčanim prilozima u akciji su učestvovali i članovi našeg kluba – ispričao nam je Dragan Savić, predsjednik MK „Škorpion“.

7fsktkqturbxy9lotgxzgi0yji5mgizntc4mwfkode0owi1mwzhymvlmy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Njegov kolega Goran Čubrilović, predsjednik laktaškog biciklističkog kluba napominje da je humanost jedna od njihovih najvažnijih misija, a ova, povodom Božića samo jedna u nizu dobrotvornih akcija koje provode tokom cijele godine.

(EuroBlic)