Vijesti 12.12.2016.

Humanitarci iz Graca pomogli oboljeloj braći Kostadinović

ČITANJE: 1 minuta

Za pomoć braći Stefanu i Dariju Kostadinoviću iz Banjaluke, kojima je neophodno liječenje u inostranstvu, pobrinuli su se studenti i radnici sa ovih prostora koji žive i rade u austrijskom gradu Gracu.

Humanitarci iz dijaspore okupljeni su okupljeni u neformalno udruženje ”SOS Graz”, a a njihov član Biljana Ristić je proteklog vikenda uručila porodici Kostadinović 1.050 evra, koje su sakupili.

– Najmanje što smo mogli da učinimo je da između sebe skupimo koliko-toliko novca, jer nas je dirnula priča o tome da su dva dječaka oboljela od mišićne distrofije i odlučili smo da im pomognemo koliko je u našoj moći. Krenuli smo od fejsbuk stranice koja je našim studentima i radnicima služila da se međusobno pomažu, a sada nas je nekoliko hiljada iz svih dijelova Balkana. Prevazišli smo sve barijere, koje su česte na našim prostorima, jer družeći se jedni s drugima mnogo nam je lakše živjeti u stranoj zemlji. Nadam se da će naš primjer slijediti i drugi, a da će novac koji smo sakupili biti od pomoći za izliječenje Stefana i Darija – istakla je Biljana Ristić.

Iza ovog udruženja je već desetak humanitarnih akcija, mada se mnogi od njih i sami ponekad bore za novac koji im je prijeko potreban, posebno studenti čiji boravak u inostranstvu ponekad prevazilazi mogućnosti njihovih roditelja.

(EuroBlic)