Vijesti 18.10.2022.

HUMANITARNA AKCIJA: Frizeri u Mrkonjić Gradu skupili skoro 6.000 KM za djecu s poteškoćama

ČITANJE: 2 minute

Humanitarna akcija frizera iz Mrkonjić Grada je nadmašila sva očekivanja, što pokazuje i činjenica da su prikupili gotovo 6.000 KM za djecu s poteškoćama u razvoju, a ovu godinu čini posebnom i to što su u njoj svoju humanost pokazali i najmlađi sugrađani.

Naime, osnovci šestog razreda zajedno s učiteljicom razredne nastave Sandrom Gatarić su jedan dio svog školskog dana iskoristili da posjete salone i podrže ovu akciju.

Akcija koju humani frizeri sprovode u okviru Nedjelje djetete svake godine privlači sve više mušterija, a odraz toga su naravno i prikupljena novčana sredstva.

Kako je za “Nezavisne” kazao frizer Draško Kaurin, ove godine su za sedam dana prikupili 5.804 KM.

“Vjerujemo da će ova sredstva mališanima mnogo značiti, a naročito u teškoj situaciju u kojoj se trenutno nalazimo”, kazao je Kaurin.

Dodaju da iz godine u godinu sve više građana želi da uzme učešće, što govori o humanosti Mrkonjićana i značaju ove humanitarne akcije.

Prikupljeni novac su predali Centru za socijalni rad u Mrkonjić Gradu, gdje će dalje biti podijeljen i uručen oboljeloj djeci kojoj su ova sredstva sada neophodna.

Podsjećamo, kako su “Nezavisne” ranije pisale, frizeri Mrkonjić Grada već treću godinu na ovaj način obilježavaju Nedjelju djeteta, a ove godine ih je učestovalo najviše do sada, i to čak 11.

Zanimljivo je što nije neophodno da potencijalni donatori dođu na šišanje i feniranje kako bi pomogli mališanima, nego jednostavnim ubacivanjem sredstava u za to posebno istaknute kutije mogu da ostvare svoj doprinos.

Kako su nam frizeri kazali, ova akcija je njihov mali doprinos i način da kroz ono što najbolje rade i najviše vole pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

(SB)