Magazin 21.08.2018.

HUMANITARNA AKCIJA “Od kreativnosti do humanosti” za izgradnju doma porodici Jungić

ČITANJE: 2 minute

U Oxford edukativnom centru prvu sedmicu septembra posvetili smo humanitarnim aktivnostima čiji je cilj da se obezbijedi dio neophodnih novčanih sredstva kako bi se obnovila kuća porodice Jungić iz Banjaluke. 

Organizovaćemo niz aktivnosti na kojima se nadamo da ćemo sakupiti što više novčanih sredstava kako bi Aleksandar dočekao zimu pod obnovljenim krovom.

Za djecu uzrasta od 5 do 10 godina organizovaćemo kreativne radionice na kojima će imati priliku da se upoznaju sa pojmom humanosti, te kako svojim trudom, radom i željom mogu pomoći drugoj osobi.

Radionice će se održati u prostorijama Oxford edukativnog centra, a činiće ih kombinacija NTC tehnika i metoda i raznih kreativnih tehnika.

Cijena radionice je 10 KM, a sav prihod će biti doniran za navedeni humani cilj, odnosno izgradnju kuće Aleksandru Jungiću i njegovoj majci, kako bi mladi Aco svoj osamnaesti rođendan dočekao u novom domu.

Svi zainteresovani za učešće na kreativnim radionicama djecu mogu prijaviti na tel: 065/333-335.

Pored učešća na radionicama svi koji žele pomoći Aci mogu to učiniti na način da ostave novac u prostorijama Oxford edukativnog centra, na mjestima koja su predviđena za to.

Više informacija na linku:

http://oxfordec.com/od-kreativnosti-humanosti/

Za uspješnost ove humanitarne akcije potrebni su humani ljudi zato nam se pridružite sa svojim mališanima u što većem broju jer naše malo Aci znači puno.

Podsjećamo: Dvočlana porodica Jungić, majka Gorana i sin Aleksandar, žive u veoma lošim uslovima, ispod svakog životnog standarda. U naselju Paprikovac nalazi se kuća sagrađena 1939.godine, a zatim teško oštećena zemljotresom 1969.godine i nikada u potpunosti sanirana.

Udruženje “Nova generacija” koja je u našem gradu poznata po dugogodišnjem radu na promociji, unapređivanju i zaštiti dječijih prava te pružanju usluga iz oblasti socijalne zaštite djeci žrtvama i svjedocima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja ovaj put se odlučilo na nešto drugačiji projekat. Odlučili su započeti projekat kako bi svom prvom korisniku Aleksandru rekonstruisali kuću i olakšali ulazak u ponoljetstvo i život odrasle osobe koji ga očekuje sljedeće godine.