HUMANITARNA AKCIJA: Trogodišnjoj Milici Jeličić potrebna pomoć za liječenje

Građani Prijedora su se digli na noge, kako bi što brže skupili novac, koji je potreban za liječenje trogodišnje Milice Jeličić iz prijedorskog naselja Ljeskare. Ovoj djevojčici je dijagnostifikovan tumor kičmene moždine, a trenutno se sa svojom majkom Marijanom nalazi u Beogradu, u Klinici za majku i dijete.

Ovih dana treba da primi osam terapija, a nakon toga Milici što prije mora da se izvrši transplatacija koštane srži. Poslije je očekuju argesivne terapije, zračenja, te imunoterapije.

Za nastavak njenog liječenja u inostranstvu potrebno je 200.000 evra. Skromni roditelji koji žive od dnevnice, taj novac nemaju, zato je i pokrenuta ova humanitarna akcija, jer će im značiti svaka marka.

Mnogobrojni Prijedorčani pritekli su u pomoć, te kutije za priloge postavljaju na raznim mjestima u gradu. Ovoj humanoj akciji priključili su se i brojni ugostiteljski objekti, u kojima se pije kafa za Milicu, a sav prihog od prodanih kafa uplaćuju na račun koji je otvoren za pomoć ovoj djevojčici.

Poziv svima stiže i iz Kluba mladih Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor da u petak, 23. avgusta, u što većem broju dođu na Trg Majora Zorana Karlice u Prijedoru i novčanim prilozima, onoliko koliko mogu, daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji.

“Članovi našeg kluba će tog dana na Glavnom gradskom trgu vršiti usluge mjerenja nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, te tjelesne visine i težine, a naši volonteri će edukovati građane o postupku reanimacije. Svi koji se tada nađu na trgu mogu da izvrše besplatan pregled, a svoj novčani prilog da ubace u kutiju za Milicu, koja će biti postavljena na istoj lokaciji”, poručuju iz ovog kluba.

Pomozite i vi!

Donacije možete uplatiti na broj računa: 5722660000607044, otvoren u Mikrofin banci. Za uplate iz inostranstva, otvoren je račun u Novoj banci, a sredstva možete uplatiti na broj računa BA395550000045058652, SWIFT: NOVIBA22. Za sve ostale informacije, možete da kontaktirate majku Marijanu Jeličić, pozivom na broj 00387/65/307-070 (viber).

Budimo humani, jer naše malo, Milici znači život!

(M. Šodić)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji