Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” pokrenula akciju za pomoć osmočlanoj porodici Đurić

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” odazvala se pozivu osmočlane porodice Đurić iz Čelinca, koja se obratila za pomoć za obezbjeđivanje materijala za izgradnju kuće.

Ova višečlana porodica živi u iznajmljenoj, trošnoj, vlažnoj kući u Opsječkom pored Čelinca. Otac Jelenko radi kao pomoćni radnik u pilani, majka Božana je nezaposlena i primaju dječiji dodatak u iznosu od 158,40 KM.

Njihova djeca Jovana, David, Vladimir, Sanja i Milan su školarci, dok najmlađi Mihajlo naredne godine polazi u školu.

Opština Čelinac im je dodijelila plac za izgradnju kuće, ali oni nisu u mogućnosti da započnu radove, jer nemaju sredstva ni za osnovne potrebe. Obraćali su se za pomoć, ali nisu imali uspjeha.

Predstavnici organizacije “Budimo ljudi” su obišli porodicu Đurić i na licu mjesta se uvjerili u kako teškim uslovima živi ova višečlana porodica.

HO ,,Budimo ljudi” će pokrenuti akciju kako bi se mogao kupiti materijal za izgradnju kuće.

Sva sredstva koja budemo dobili putem M:TEL humanitarnog broja 1457 umjesecu decembru , biće preusmjerena za osmočlanu porodicu Đurić.

Da bi borba za natalitet i višečlane porodice bila vidljiva, to moramo pokazati na djelu.

Instrukcije za plaćanje:

UniCredit Bank
HO ,,Budimo ljudi” – Za pomoć pri izgradnji kuće porodici Đurić
Domaći račun (KM): 3383502257446268
Uplate iz inostranstva (Euro):
BA393383504857447654
SWIFT: UNCRBA 22

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo