Humanitarna trka Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju ”Sunce”

Humanitarna manifestacija „Trka za Sunce“ održaće se u nedjelju 25.9.2019. u parku Mladen Stojanović i sastojaće se od tri događaja.

Prvi, sa početkom od 18 časova, je otvoreni trening i trka Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“ na kojem će učestvovati članovi Škole kao i drugih udruženja za pomoć licima sa poteškoćama u razvoju. U 19 časova je start Dječije trke za djecu do 14 godina, koja će se trčati distancu od 600 metara. Centralni događaj je „Trka za Sunce“ koja počinje u 19:15 časova i na kojoj će se trčati 3 km.

Kotizacija za učešće na trci je 5 KM, a podizanje brojeva će biti na dan trke u parku od 18 do 19 časova. Svako ko je zainteresovan takođe će moći dati i dodatni prilog u kutiju za priloge. Organizatori Trke Ana Ilijašević i Filip Jovanović su naglasili da će sva sredstva prikupljena od trke su namijenjena za rad Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“ i iznajmljivanje sale za treniranje sportista sa poteškoćama u razvoju tokom jeseni i zime.

Da bi se zahvalili što većem broju trkača, sponzori Škole i „Trke za Sunce“ su obezbijedili i vrijedne nagrade za učesnike Dječije trke i Trke za Sunce. Sponozori trke su: Restoran Le Coq, Ukijeva čokoladna bajka, Atletski klub Banja Luka, Teniski klub Mladost, Banjalučka trkačka liga i Run & More Park.

Škola sporta “Sunce” pruža redovne fizičke aktivnosti djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju. Glavni cilj Škole je da osigura da je sport dostupan svim licima sa poteškoćama u razvoju u svako vrijeme, da je kvalitet aktivnosti na visokom nivou i prilagođen sposobnostima svakog sportiste i da su sve aktivnosti potpuno besplatne.

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji