Vijesti 28.03.2018.

HUMANITARNI APEL: Dvanaestočlanoj porodici potrebna pomoć

ČITANJE: 2 minute

Dvanaestočlana porodica Marjanović nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, majka Mira i otac Draško su nezaposleni i nisu u mogućnosti da obezbjede najosnovnije svojoj djeci.

Desetoro djece porodice Marjanović su uzorni učenici ali nemaju mogućnost da žive kao i njihovi vršnjaci. Najstarija kćerka Dragana (24) je student Mašinskog fakulteta,  Suzana (21) i Marinko (19) su na birou, Željka (17), Jelena (16), Dragan (15) su učenici srednje škole,  Željko (13), Predrag (10) i Svetlana (7)  učenici osnovne škole dok se najmlađi Nenad (5) jos uvijek bori da progovori.

Marjanovići žive od 180 KM dječijeg dodatka od čega 120 KM izdvajaju za mjesečne karte. Nisu u mogućnosti da plate električnu energiju pa su osim duga dobili da plate 200 KM sudskih troškova. Marjanovićima je potrebno pet vreća brašna mjesečno, a kako se zima odužila potrebna im je pomoć kako bi preživjeli do proljeća i prve nadnice oca Draška.

Majka Mira kaže da bi sve bilo mnogo lakše ako bi se sin Marinko koji je autoelektričar po struci zaposlio. Marinko do sada nije imao sreće u pronalasku stalnog zaposlenja pa svoju priliku čeka već godinu dana na birou.

Najmlađi Nenad je počeo da govori sa pet godina ali mu je i dalje potreban ljekarski nadzor kako bi uspio da govor dovede na nivo primjeren njegovom uzrastu.

Kćerka Jelena boluje od dječije paralize, a kćerka Suzana je rođena sa poremećajem kičmene moždine.

Porodici Marjanović su potrebni prehrambeni proizvodi, sredstva za higijenu, novčana sredstva za izmirenje računa za električnu energiju i kupovinu mjesečnih karata, odjeća, obuća, brašno i školski pribor.

Materijalne donacije u vidu hrane, sredstava za higijenu, odjeće i obuće mogu se dostaviti u prostorije fondacije, dok se novčane uplate mogu vršiti na žiro račun Fondacije “Humana Srpska”  u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za porodicu Marjanović.

Za vise informacija obratite se direknto Fondaciji “Humana Srpska” na zvanicnoj web stranici www.humanasrpska.org, na E-mail: [email protected]  ili putem telefona na 066 477 375.