Vijesti 05.10.2020.

Humanitarni broj 1414 za liječenje Dražana Vučića iz Mostara

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje djece poginulih boraca “Nasljeđe” iz Trebinja aktiviralo je humanitarni broj 1414 u “M:tel” mreži za pomoć Dražanu Vučiću (33) iz Mostara, koji ima tumor melanom u metastazi i za čije je liječenje terapijom matičnim ćelijama u Izraelu neophodno 180.000 evra.

Dražanova sestra Slađana rekla je da se on već godinu i po liječi u Turskoj, a prethodno je bio na liječenju u Kliničkom centru u Sremskoj Kamenici.

Ona kaže da je do sada prikupljeno 60.000 evra posredstvom fondacije Aleksandra Šapića u Srbiji.

Za državljane BiH koji su u mogućnosti da pomognu Dražanu otvoren je namjenski žiro račun kod NLB Razvojne banke: 562-008-81615635-16.

Predsjednik Udruženja “Nasljeđe” Saša Pešikan rekao je da je humanitarni broj aktiviran na molbu porodice Dražana Vučića i da građani pozivom na ovaj broj, koji je aktivan do kraja oktobra, mogu donirati jednu konvertibilnu marku.

“Udruženje je i prije organizovalo humanitarne akcije tako da smo se na molbu porodice odmah odazvali i pokrenuli akciju za pomoć Dražanu koji je porijeklom iz Hercegovine, gdje je i odrastao”, naveo je Pešikan i pozvao humane ljude da uplatom donacija pomognu Dražanu Vučiću da ode na liječenje.

(Srna)