HUMANITARNI FUDBALSKI SPEKTAKL: “Zvezdini” i domaći asovi pred banjalučkom publikom

Humanitarna fudbalska utakmica između veterana „Crvene zvezde“ i „Borca“, kao i revijalna utakmica između ljekara i novinara Republike Srpske, biće odigrana u četvrtak, 12. septembra 2019. godine sa početkom u 17 časova na banjalučkom Gradskom stadionu.

Cilj organizacije ovakvog fudbalskog spektakla je promocija aktivnosti novoosnovane fondacije „Djeca nam se rađala“ i podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Značaj ove akcije prepoznali su i fudbalski asovi Crvene zvezde, pa će tako priliku da ponovo zaigraju pred banjalučkom publikom imati legende poput Dragana Džajića, Vladimira Petrović Pižona, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Dušana Duleta Savića, Zdravka Borovnice, braće Milka i Boška Đurovskog i drugih.

Utakmicom će biti ozvaničen početak kampanja fondacije „Djeca nam se rađala“ , a za sve ljubitelje fudbala koji žele da podrže ovu akciju ulaz je besplatan.

Svoj doprinos građani mogu iskazati i pozivom na humaniratni broj 1432, čime se doniraju sredstva za rad fondacije, a na taj način učestvuju u borbi protiv bijele kuge.

Prema riječima predsjednika fondacije „Djeca nam se rađala“ prof. dr Vlade Đajića, u ovom trenutku u RS godišnje se rađa oko 9.000 djece, a umire između 14.000 i 15.000 stanovnika. S tim u vezi, pametnom natalitetnom politikom mnogo toga može da se promijeni na bolje, što je i cilj novoosnovane fondacije.

Rad fondacije će biti usmjeren na podizanje svijesti stanovništva o važnosti stvaranja potomstva i zdrave i stabilne porodice kao stuba društva, što je ujedno i garancija očuvanja Republike Srpske.

Osnovni ciljevi i zadaci fondacije u narednom desetogodišnjem periodu će biti podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta u Republici Srpskoj, stimulacija rađanja kroz povoljne zdravstvene i socijalno-ekonomske uslove za majku i dijete, kao i jednokratne isplate roditeljima za svako rođeno dijete.

Takođe, fondacija će pomagati roditeljima u vezi sa stambenim zbrinjavanjem. Rad fondacije će biti i fokusiran na finansiranje borbe protiv steriliteta, kao i kupovinu udžbenika i opreme za bebe, zaštitu trudnica i majki na radnom mjestu, te promovisanje očinstva i materinstva kroz škole i druge organizacije.

(banjaluka.net)

 

 

KOTOR VAROŠ: Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM. Višković je rekao da je Vlada od 2006. godine do danas u ovu lokalnu zajednicu uložila 92 miliona maraka. – “Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve

Proširena Vidovdanska ulica

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. – Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi

NOVA POSLOVNA ZONA: Uskoro licitacija za prvu parcelu

Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni. Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko

“KOSMOS” PRIPAO DNS-u: Nedeljko Milaković dolazi na funkciju direktora banjalučke fabrike?

Nedeljko Milaković, raniji poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sadašnji funkcioner Demokratskog narodnog saveza, biće novi direktor fabrike “Kosmos” u Banjaluci, odlučio je Gradski odbor DNS-a, koji je u koalicionoj raspodjeli dobio ovo preduzeće, saznaje opcija.net. U Gradskom odboru  DNS-a, kako ističu naši izvori, nisu posebno zadovoljni činjenicom da su dobili mogućnost

VANDALIZAM Zapalio plato spomenika na Banj brdu

Vedran Grahovac (18) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je tokom vikenda oštetio spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.  Grahovac je osumnjičen da je spomenik posuo zapaljivom materijom i zatim zapalio stepenice. On je sve to snimio i snimak stavio na „Instagram“, a policija je ubrzo saznala za to i