Humanitarni koncert banjalučkih bendova za Andreu Lazarević

Banjalučki bendovi “Tupas mene”, “Rakun”, “Transfer blama” i U.D.B.A. nastupiće večeras u 21 čas u klubu “City pub” u Banjaluci na humanitarnom koncertu koji se organizuje povodom sakupljanja sredstava za liječenje sedamnaestogodišnje Andree Lazarević, koja boluje od rijetke bolesti PNH krvi.

Članovi bendova su izrazili zadovoljstvo što imaju priliku da muzikom pomognu ovoj mladoj Banjalučanki i pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju.

Gitarista benda U.D.B.A. Kerim Kobilj, organizator ovog humanitarnog koncerta, naglasio je da mlade generacije imaju dužnost da pomognu svojoj vršnjakinji i sugrađanki, a da to trenutno mogu uraditi kroz muziku.

“Znači nam to što radeći ono što volimo pomažemo Andrei i njenoj porodici onoliko koliko mi možemo. Mi sviramo rokenrol i samim činom sviranja razbijamo neke predrasude o toj muzici i o onome što predstavlja, a to je ljubav i jedinstvo”, rekao je Kobilj.

Gitarista benda “Tupas mene” Dragan Moconja ističe da se i bend “Tupas mene” svaki put rado odazove kada su u pitanju humanitarne akcije.

“Svirali smo mnogo dobrotvornih svirki. Neke smo i sami organizovali i svakako smo za to da se pomogne koliko je to u našoj moći. Mi dajemo sve što imamo i pružamo sve što možemo”, istakao je Moconja.

S njim se slaže i Nemanja Gaković, basista sastava “Transfer blama”.

“Transfer blama” će, kao i obično, publici svojom svirkom predstaviti zanimljive obrade kako starih, tako i novih fanki hitova. Od našeg benda nikad ne znam šta da očekujete, ali vam garantujem super zabavu”, istakao je Gaković.

Basista je kroz šalu dodao da će na najavljenom koncertu nastupiti bez svog pjevača Aljoše Đumića, kojeg će zamijeniti Bojan Madžar.

“Dobar provod je zagarantovan jer na svirci neće biti našeg frontmena da svojim čarobnim, ali nimalo interesantim pričama uništi vašu maštu”, dodao je kroz smijeh Gaković.

Poručio je publici da se dobro pripremi za nezaboravnu svirku jer će nastupiti “najbolji bendovi grada na Vrbasu i ‘Transfer Blama'”.

Mladi bend “Rakun” će takođe publici predstaviti svoj autorski rad. Gitarista Marko Dragosavljević ističe da publiku očekuje tri sata odlične zabave.

“Svakako ne smijemo zaboraviti humanitarni karakter ovog događaja, zato ovom prilikom pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu večeras u ‘City Pub’, jer tri KM zaista nije mnogo, a našoj sugrađanki može da znači život”, podsjetio je Dragosavljević. U klubu će biti postavljena i kutija za donacije.

(Nezavisne)

Srpska dijaspora na forumu u Banjaluci

Stotinu uglednih predstavnika Srba iz više od 26 zemalja svijeta okupilo se na prvom forumu dijaspore u Banjaluci. Svi sa istim ciljem- bolja saradnja sa Srpskom i Srbijom.

Peti dan potrage za nestalom Dušicom Božić

Policijski službenici, vatrogasci, ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, rodbina, prijatelji i mještani Laktaša peti dan aktivno tragaju za nestalom tridesetogodišnjom Dušicom Božić iz Laktaša.

Čistka u Udruženju društava za osiguranje zbog nelegalnih popusta

Skupština Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske isključila je iz svog članstva “Osiguranje Garant” iz Brčkog zbog kršenja smjernica koje je donijela Agencija za osiguranje RS, a kojim se zabranjuju bilo kakvi nelegalni popusti pri registraciji automobila.

Praznik za ljubitelje šarplaninaca

Izložba šarplaninaca, koja će okupiti više od 100 pasa ove rase, trebalo bi da bude održana u nedjelju na terenu Vodenog parka “Akvana” sa početkom u deset časova.

Radnici Toplane ne žele ni da čuju za otpremnine

Sindikalna organizacija “Toplane” najavila je u petak radikalne mjere u slučaju da neko do radnika ovog preduzeća dobije otkaz, dok gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je neminovno smanjenje broja zaposlenih jer se radi o propaloj firmi sa dugom od oko 90 miliona KM.

Cvijanović: Dijaspora važan resurs Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je dijaspora važan resurs Republike Srpske, jer su to ljudi koji mogu da doprinesu, ne samo sadašnjim, nego i budućim procesima u Republici Srpskoj.