Magazin 07.04.2016.

Humanitarni koncert: Dušan Sekulić i Accordion Fantasy pomažu djeci sa posebnim potrebama

ČITANJE: 1 minuta
Dušan Sekulić
Rotarakt klub Banjaluka organizuje humanitarni koncert sastava „Accordion fantasy“ u sklopu turneje „Ljubav nije samo riječ”. Koncert će biti održan u srijedu, 13. aprila, sa početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Sredstva koja budu prikupljena održavanjem ovog koncerta će biti iskorištena za kupovinu didaktičke sprave namijenjene djeci sa posebnim potrebama za jedno dječije igralište u Banjaluci.

Na koncertu će nastupiti Dušan Sekulić, svjetski virtouz na harmonici, koji je magistrirao na Bečkom konzervartorijumu „Franc Šubert”, a uz pratnju više od 20 izvođača na bini.

Koncert je osmišljen kao performans Dušana Sekulića i njegovih gostiju, koji će izvesti niz klasičnih i modernih popularnih numera uz pratnju plesnih i glumačkih koreografija. Kompozicije Bramsa, Baha, Mocarta, Franka Angelisa u raskošnoj interpretaciji ovog virtuoznog umjetnika dobijaju sasvim novu vrijednost i poseban zvuk, podjednako kao i njegove obrade svjetskih muzičkih hitova poput „Smooth criminal” Michaela Jacksona, „Master of puppets” Metalica ili „Cry me a river” Justina Timberlaka.

– Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a već sada je možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske kako bi zajedničkim snagama pomogli malim ljudima koji često bivaju zanemareni od strane društva- saopšteno je iz Rotarakt kluba Banjaluka.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom kompanija Lanaco, Didaco Commerce i Metromedia.

(Banjaluka.net)