Vijesti 29.02.2016.

Humanitarni koncert “Za Natašu Vrebac”

ČITANJE: 1 minuta
natasa vrebac
U Kozarskoj Dubici u srijedu, 2. marta, biće održan humanitarni koncert “Za Natašu Vrebac”, šesnaestogodišnju učenicu Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”, kojoj je neophodno liječenje i transplantacija jetre u Italiji.

Koncert organizuje Udruženje mladih “Una”, pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica.

-Ovo je nastavak humanitarne akcije koja je pokrenuta prije nekoliko godina, kako bi se pomoglo našoj mladoj sugrađanki, čije je zdravstveno stanje sada iskomplikovala i plućna hipertenzija- saopštili su organizatori.

Samo za transplantaciju jetre Nataši Vrebac potrebna su sredstva u visini od 83.000 evra, a za ukupne troškove od 150.000 do 200.000 evra.

U ranijim akcijama Dubičani su dobrovoljnim prilozima, raznim donacijama i pozivima na humanitarni broj sakupili oko 30 odsto potrebnih sredstava.

Zahvaljujući tim sredstvima Nataša je već dva puta boravila u Padovi u Italiji, gdje je podvrgnuta nizu kontrolnih pregleda, kada je utvrđeno da joj je potrebna što hitnija transplantacija jetre.

Na koncertu “Za Natašu Vrebac”, koji počinje u 21.00 čas u Sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici, nastupaju Slađana Delibašić, Katarina Grujić, Nadica Ademov, Andreana Čekić i dubički “Bum Bend”, a cijena ulaznice je sedam KM.

(Agencije)