Sport 07.06.2017.

Humanitarni turnir u šutiranju trojki: Trojka iz bloka

ČITANJE: 2 minute

10. juna sa početkom od 18h na terenu Studentskog centra Nikola Tesla – K4  u Banjaluci održaće se drugo po redu takmičenje u brzom šutiranju trojki „TROJKA IZ BLOKA“.

Kotizacije u iznosu od 5KM uplaćuju se na licu mjesta, a svi prihodi idu u humanitarne svrhe. Voditelji i učesnici programa su THC Familija i Triki. Pored njih u revijalnom programu nastupiće i Nemanja Mihajlović, šampion svijeta u stant vožnji motora.

Pravila su jednostavna i dobrodošli su svi od 3 do 103 godine, šutira se sa 3 pozicije / 5 lopti na svakoj poziciji / 40 sekundi za šutiranje.

Prošlogodišnji  šampion u brzom šutiranju trojki u konkurenciji od čak 101 takmičara bio je Ljubiša Markanović – prvo mjesto sa 15 trojki i Mladen Bjelajac i Vojo Kovanušić na drugom i trećem mjestu sa po trojkom manje.

Prije samog turnira u srijedu 7.6. organizovana je i promotivna žurka u kafe baru „Moulin Rouge“ a svi prihodi od malog Nekatar piva idu u humanitarne svrhe. Za dobru atmosferu zaduženi su DJ Jakša i Vladan Kovačević. Tu nije kraj aktivnostima prije samog turnira, u petak 9.6. je i kotlićijada u kafani Pukni Zoro a sav prihod od prodaje kotlića (cijena kotlića je proizvoljna) ide u humanitarne svrhe.

Prošle godine je na osnovu kotizacija i pomoći sponzora prikupljeno 2.717 KM.

Ove godine sva prikupljena sredstva biće proslijeđena porodici Vujasin iz Banjaluke u svrhu postavljanja krova i pregrada u njihovoj porodičnoj kući.  Postavljanje krova i pregrada u kući iznosi otprilike oko 8.000 KM i to je ovogodišnji cilj.

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posjetili su početkom maja sedmočlanu porodicu Vujasin koji žive kao podstanari u Banja Luci. Tata Zoran živi sa bolesnom suprugom Draganom i petoro djece:  Suzanom (2005), Srđanom (2006), Nemanjom (2008), Zoranom (2009) i Marijanom (2010).

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine pomaže socijalno ugrožene porodice sa mnogo djece, a od 2012. godine, misija pomoći porodicama izgradnjom kupatila kroz sportsko-humanitarni projekat TROJKA IZ BLOKA postala je poznata po velikim djelima – ujedinjeni u sportu, humanosti i muzici do sada smo zajedno učinili nevjerovatne stvar.

– 83 lokacije širom Srbije, Republike Srpske i svijeta

– 10.000 ljudi svih generacija je učestvovalo na turnirima

– 27 obnovljenih i izgrađenih kupatila širom Srbije i Republike Srpske za porodice sa četvoro i više djece

– 10 kuća širom Srbije i Republike Srpske je rekonstruisano, izgrađeno i dograđeno za porodice sa više djece, od kojih svaka ima više od sedmoro maloljetne djece!

Potrebna je i vaša pomoć! Budite i vi dio TROJKE IZ BLOKA!