Vijesti 19.10.2016.

Humanitarno veče za prijevremeno rođene bebe

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece 17. novembra, njihovi roditelji organizuju humanitarno veče, koje će biti održano u petak u kafiću „Bilioteka“ , sa početkom u 19 časova.

Roditelji ove djece osim novca, prikupljaće i pamučne pelene, plahte, kreme za njegu beba u prvim danima života, koje će donirati Univerzitetskom kliničkom centru RS.

– Prijevremeno rođena djeca su kategorija iz koje nastaje najviše dugoročno bolesne populacije. Razne komplikacije koje ostavljaju trajne posljedice i probleme čine ovu djecu doživotnim korisnicima skupih zdravstvenih usluga i zbog toga im je potrebna podrška u bilo kom obliku – kaže Dejana Ratković, majka prijevremeno rođenog dječaka i jedna od organizatora.

Roditelji malih heroja svake godine obilježavaju ovaj dan, želeći da podignu svijest o ovom problemu i ukažu da treba više ulagati u ovu oblast.

– I ove godine se pripremamo da taj dan obilježimo dostojanstveno, kako djeca zaslužuju, uz pomoć dobrih i humanih ljudi – dodaje Ratkovićeva.

Svi koji žele da pomognu bebama pozvani su na humanitarno veče, a sve informacije mogu dobiti posredstvom mejla [email protected]

(EuroBlic)