Vijesti 30.01.2019.

HUMANOST NA DJELU Vlasnik banjalučkog restorana besplatno nahranio migrante

ČITANJE: 2 minute

Vlasnik banjalučkog restorana “Putnik” obezbijedio je juče obroke za grupu migranata, koji su prenoćili na željezničkoj stanici u Banjaluci.

U restoranu kažu da im ovo nije prvi put da su nahranili migrante, jer im je žao što su gladni i iscrpljeni.

“Ovi migranti su malo zapušteniji od onih prethodnih, koji su bili iz Sirije, ali jako su fini, pristojno se ponašaju i ne prave nikakve probleme. Nahranili smo ih jer je hladno, žao nam ih je. Obezbijedili smo hranu za njih desetak”, rekli su u ovom restoranu za “Nezavisne”.

Migranti koje smo zatekli rekli su da su zahvalni svima u restoranu.

“Fino je kada vam neko pomogne na ovaj način i nahrani vas. Već dva dana smo ovdje i jako je hladno, spavamo u vrećama na ploči pored stanice”, rekao nam je migrant iz Bangladeša.

Migranat iz Iraka rekao nam je da su došli iz Bihaća prije tri dana i da su od tada napolju.

“Policija nas je upravo legitimisala i nadam se da ćemo uskoro moći krenuti dalje, jer je hladno i spavamo na otvorenom”, rekao nam je on.

Dodao je da je zahvalan dobrim ljudima koji su ih juče nahranili, ali i konobarici koja im je kupila hranu dan ranije.

Hranu je promrzlim migrantima juče obezbijedio i nepoznati čovijek, koji je u pekari kupio peciva za 30 KM.

“Došao je u pekaru čovjek i tražio hranu do 30 KM. Kupio je sirnica, slatkih i slanih kroasana i odnio migrantima koji se nalaze ispred stanice i okolo nje”, rekli su u pekari na autobuskoj stanici.

Podsjećamo, promrzle migrante dan ranije, njih 32, koje je legitimisala banjalučka policija na željezničkoj stanici, nahranila je konobarica Slađana Morić iz obližnjeg lokala.

Ona im je, kako smo ranije pisali, kupila kroasane i kifle, jer je i sama bila u toj situaciji, pošto je i ona prošla izbjeglički put.

(Nezavisne)