HUMANOST ZA DIVLJENJE Banjalučanka besplatno organizuje rođendanska slavlja djeci kojoj to treba

Rođendani u igraonicama sa konfetama, tortama, klovnovima uz iscrtavanje lica – tako izgledaju danas rođendani, ali ne za svu djecu. 


Banjalučanka Gordana Pejčinović je odlučila da iste takve priredi mališanima koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

 

Sa svojim timom besplatno organizuje rođendanska slavlja i kaže da pare ne mogu platiti zadovoljstvo kada vidi nasmijanu i srećnu djecu.

– To su djeca koja nikada u životu svome nisu slavili rođendan, pogotovo ne na tako bajkovit način kako mi to danas volimo. Današnje mame koje su bogate i koje tako prate trendove, vole da to sve tako izgleda holivudski. Tako da ni naši rođendani nimalo ne zaostaju u tome, s tim da mi uvijek idemo na to da budemo praktični i da tom djetetu ne samo taj dan priuštimo tu rođendansku žurku iz snova, već da ga u narednom periodu obezbijedimo kroz neko vrijeme, garderobu i hranu i sve ostalo što im treba – rekla je Gordana Pejčinović, koordinator u Javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”.

Ova humana žena i sama je svojevremeno imala težak život i kaže da razumije sve one koji su u teškim životnim situacijama. Veoma je kreativna, kostimografija je njena strast. Tu ljubav podijelila je sa korisnicima “Mozaika prijateljstva”. Izrađuju suvenire, a ekipu ATV je uvela u casrtvo šarenila i unikatnih suvenira.

– Mi ovdje imamo deke i bake koji nam dolaze u dnevni centar, to je projekat Centra za socijalni rad treće dobi i to je već uhodano. Moja koleginica to jako dobro radi i dosta njih voli te kreativne radionice, na tim kreativnim radionicama smo počeli da proizvodimo te proizvoode. Ti proizvodi će biti početak i nešto što će trebati ovom gradu da donese jednu kvalitetnu suvernirnicu u kojoj će svaki stanovnik moći da kupi kvalitetetan proizvod, unikatan ručni rad ili ljudi kada dođu iz dijaspore da bi to ponijeli za poklon – istakla je Gordana Pejčinović, koordinator u Javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”.

(Srpskainfo)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo