Vijesti 11.04.2016.

Humanosti ima i među banjalučkim odbornicima

ČITANJE: 2 minute
odbornici
Odbornici Skupštine grada tvrde da nisu imuni na tuđu nevolju i one kojima treba pomoć, pa učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, neki stipendiraju učenike i studente, a neki pomažu i crkvama.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, rekao je da od odborničkog dodatka od oktobra prošle godine stipendira dva studenta, jednog iz MZ Donja Kola  i jednog MZ Rekavice, sa po 60 KM, ali zajedno sa kolegama iz stranke.

“Ima čitav niz aktivnosti humanitarnog karaktera u kojima smo učestvovali. Pomagali smo i u izgradnji crkvi, a pored toga smo kroz amandman tražili da za gradsku organizaciju invalida budu povećana sredstva. Najveći dio aktivnosti su radili odbori žena i mladih DNS-a, a mi smo im u tome pomagali”, rekao je Bosančić.

Budimir Balaban (DNS), predsjednik Skupštine grada, rekao je da je pomagao fudbalski klub u svom rodnom mjestu Seferovcima, te crkve na području grada.

U SNSD-u kažu da odbornici ove stranke maksimalno učestvuju u humanitarnim akcijama.

“Učestvujem svaki dan u humanitarnim akcijama, a od odborničkog dodatka skoro ništa ne ostane. I ostali odbornici iz SNSD-a maksimalno učestvuju u humanitarnim akcijama”, rekao je Dušan Čajić iz SNSD-a.

U Klubu odbornika PDP-a rekli su da su i oni odradili pregršt humanitarnih aktivnosti, ali da je dogovor da to ne ističu u javnosti.

“Dogovorili smo se  da to ne apostrofiramo. Učestvujemo i u aktivnostima koje se sada provode u gradu, a djelovali smo i kroz amandmane. Zbog samih ljudi koji su pogođeni mukom, ne želimo da pravimo politizaciju nad njima”, rekao je Zoran Talić, šef Kluba odbornika PDP-a.

Kada je u pitanju Klub nezavisnih odbornika, Mira Galić, predsjednica ovog kluba, rekla je da su dva puta pokretali humanitarne akcije, te da ona nije stipendirala učenika ili studenta, ali da se svakoj humanitarnoj akciji odazove.

Inače, visina odborničkih naknada u gradskom parlamentu je 780 KM na mjesečnom nivou.

(Nezavisne novine)

Oznake: Zoran Talić