Magazin 04.09.2018.

“HUZUR” Promocija knjige Martine Mlinarević u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Martina Mlinarević, jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autorki, predstaviće svoju treću knjigu “Huzur” u Banjaluci. Promocija će biti održana 8.9. u 20h u Muzičkom paviljonu – Staklenac, u Parku “Petar Kočić”.

Knjiga “Huzur” se trenutno prevodi na makedonski, poljski i slovenski jezik, i najprodavanija je knjiga u BiH i Hrvatskoj.

Već u prvoj sedmici nakon objave, knjiga “Huzur” oborila je sve rekorde prodaje u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Portali u BiH nazivaju to svojevrsnim fenomenom Martine Mlinarević, koja je godinama poznata kao beskompromisni borac u svojim društveno-politički angažiranim tekstovima, a zbog kojih je nemali broj puta bila izložena pritiscima i prijetnjama vladajućih stranaka.

U posljednje vrijeme fokus Martinina stvaralaštva je proživljavanje osobne borbe s izuzetno agresivnim karcinomom dojke, što joj je iz temelja promijenilo život, ali je i svojim stavom u novonastaloj situaciji promijenila odnos javnosti prema teškoj bolesti. Iako ima samo trideset i šest godina, sve borbe, političke ili zdravstvene, vodi optimističnim inatom i dostojanstvom.

Prodajom knjige u potpunosti finansira svoje liječenje koje plaća sama. Primjerak možete naručiti na – http://mlinarevicsopta.com/.

(Buka)