Vijesti 28.10.2017.

I banjalučki Univerzitet reaguje na skandal na Tehnološkom fakultetu

ČITANJE: 2 minute

Rektoratu banjalučkog Univerziteta juče je stigla prijava protiv radnika studentske službe Velimira Balabana, a sljedeće sedmice će se znati da li će Balaban biti otpušten sa fakulteta.

Nakon što se u aferu „poljubac“ uključila i policija i Tužilaštvo, i rektorat banjalučkog Univerziteta je juče dobio zvaničnu prijavu od studenata Tehnološkog fakulteta.

Iako nisu precizirali koje su sve optužbe iznesene u prijavi, kako nezvanično sazanjemo, studenti Balabana optužuju za seksualno uznemiravanje.

– U rektorat je stigla prijava koja je upućena na disciplinsku komisiju. Sve dalje radnje će odlučiti disciplinska komisija Univerziteta i nakon toga će se znati koje su mjere protiv navedenog lica i koje su njegove odgovornosti. Ishod zasjedanja komisije biće poznat tek naredne sedmice – rekao je viši stručni saradnik za odnose s javnošću Dario Stanković.

Dodaje da sa Univerziteta do sada nisu reagovali jer ne mogu preduzimati nikakve mjere dok im ne stigne zvanična prijava fakulteta ili studentske organizacije.

Optuženi Balaban se i dalje ne javlja na naše pozive, a za izjavu nije bila dostupna ni dekanica Tehnološkog fakulteta koja je zbog obaveza otišla na put. Kako saznajemo Balaban je i dalje na bolovanju i nije dolazio na fakultet otkako su optužbe protv njega isplivale.

Dok se optuženi ne javlja, a disciplinska komisija provjerava prijave protv njega, studenti poručuju da neće odustati i da će pravdu istjerati do kraja.

– Fakultet je juče poslao svu dokumentaciju koju su prikupili, sve poruke, transkripte razgovora i izjave djevojaka. Što se tiče nas, postupak se pokreće kao što sam naglasio, sad Tužilaštvo mora prikupiti izjave – poručili su iz studentskih organizacija.
Podsjećamo da su radnika studentske službe Tehnološkog fakulteta studentkinje optužile da ih je ucjenjivao da im neće prijaviti ispit ako ga ne poljube, kao i da je nekoliko njih pozivao na druženja kod sebe kući, kako bi im učinio neku uslugu na fakultetu.
(EuroBlic)