Vijesti 21.01.2023.

I BANJALUKA POD SNIJEGOM Evo koliko će narednih dana porasti snježni pokrivač u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Nakon zahlađenja i prvog ozbiljnijeg snijega koji je krenuo da pada juče, u Srpskoj će i danas biti oblačno i još hladnije, uz jačanje snježnih padavina.

Jutros je i najveći grad Srpske osvanuo pod “bijelim pokrivačem”. Snijeg je pao tokom noći, a prema prognozama nastaviće da pada i tokom dana.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS, očekuje se porast snježnog pokrivača, u nižim predjelima od 5 do 15 centimetara, dok se u višim predelima očekuje od 20 do 30 centimetara novog snijega.

Najmanje snježnih padavina biće na sjeveroistoku. Na jugu Hercegovine kiša. Vjetar slab do umeren severoistočni, lokalno u zapadnim predelima na udare i jak.

Minimalna temperatura od -3 do 0, na jugu do 4, a u višim predjelima od -7 stepeni. Maksimalna temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, u višim predjelima od -5 stepeni.

U nedjelju se nastavlja oblačno i hladno vrijeme uz slab snijeg i manji porast snježnog pokrivača. Snijeg će biti nešto jači samo na planinama. Na jugu slaba do umjerena kiša.

Minimalna temperatura od -3 do 0, na jugu do 4, a u višim predjelima od -7 stepeni, a maksimalna od -1 do 3, na jugu do 7, a u višim predjelima od -4 stepena.

U ponedjeljak se nastavlja oblačno i hladno vrijeme s padavinama, pretežno snijeg, dok je lokalno moguća i kiša koja se ledi pri tlu. Jače padavine na zapadu i planinama na jugoistoku, gdje će se nastaviti porast snježnog pokrivača. Na jugu Hercegovine kiša, a na sjeveroistoku malo toplije, oblačno i pretežno suvo.

(A.S.)