Vijesti 02.05.2016.

I dalje prohladno sa kišom, od četvrtka blagi porast temperature

ČITANJE: 2 minute
kisa1
U Republici Srpskoj naredna dva dana očekuje se prohladno i oblačno vrijeme sa kišom, a od četvrtka blagi porast temperature.

“Tokom sutrašnjeg dana kiša će postepeno prestati i biće pretežno suvo, povremeno sa pljuskovima, češćim na zapadu i sjeveru. Od jugozapada i juga doći će do kidanja oblačnog sloja i djelimičnog razvedravanja, pa će tamo biti i sa sunčanim intervalima”, rekao je dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, u višim predjelima od četiri, a najviša dnevna od 10 na istoku do 16 na zapadu, na jugu oko 18, na planinam od šest stepeni Celzijusovih. Prema Kovačićevim riječima, u srijedu, 4. maja očekuje se oblačno i hladno vrijeme sa kišom.

“Na istoku i djelimično na sjeveru kiša će padati cijeli dan, a u ostalim predjelima biće i suvih perioda, pored povremene kiše i pljuskova. Jutarnja temperatura vazduha biće od tri stepena u višim predjelima, a najviša dnevna od 10 do 15, na jugu do 20, na planinam od šest stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

U četvrtak, 5. maja biće promjenjivo oblačno uz blagi porast temperature, sa povremenom kišom i više suvog vremena uz povremene sunčane periode, te najvišom temperaturom od 13 do 19, na jugu do 22 stepena, na planinam od osam.

“U petak, 6. maja možemo očekivati promjenjivo oblačno vrijeme uz blagi porast temperature. Ujutro suvo, na sjeveru pretežno oblačno, a u ostalim predjelima promjenjivo. Poslije podne očekuju se ljuskovi, a moguća je i grmljavina na zapadu. Na jugu više sunca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 14 do 20 stepeni, na jugu do 22, na planinama do deset”, rekao je Kovačić.

(Agencije)