Vijesti 23.03.2017.

I dio plate političara za pomoć maloj Sofiji?

ČITANJE: 2 minute

Predstavnici mladih političkih partija RS traže od političara u RS i na nivou BiH da se uključe u humanu misiju pomoći trogodišnjoj Sofiji Mićević koja boluje od leukemije.

Mladi političari Srpske obratiće se šefovima poslaničkih klubova u NSRS, predsjednicima stranaka, te srpskim predstavnicima u bh. institucijama da se odreknu dijela plate kako bi se što prije prikupila sredstva neophodna za Sofijino liječenje.

Kako navode, novac bi trebalo da bude izdvojen u narednih pet dana.

Do sada su se mnogi uključili u akciju za pomoć maloj Sofiji kako bi ona na vrijeme stigla na liječenje u Baltimor.

Sofijino liječenje jedino je moguće u Americi. Nakon što su iscrpljene sve mogućnosti za liječenje na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, jedino preostalo rješenje je liječenje metodom primjene T-ćelija, nakon čega slijedi nova transplantacija. Ova metoda liječenja se može sprovesti samo u Americi.

Klinika “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru je jedina koja zasad predstavlja spas za Sofiju, gdje joj za prvi dio liječenja treba 270.000 dolara.

Njeni roditelji trebaju novac kako bi svojoj kćerki omogućili kvalitetno liječenje i priliku da ostvari sve ono što bi mogla i htjela.

Sofija je sa nepuna četiri mjeseca oboljela od akutne limfoblastne leukemije i već dvije i po godine se kao prava mala lavica bori s opakom bolešću.

Sofiji je u novembru 2016. godine urađena transplantacija koštane srži u Beogradu, koja nažalost nije postigla željene rezultate jer je došlo do odbacivanja kalema.

“Sofija nema puno vremena i zato se moramo uključiti svi i odmah. Pokažimo jedinstvo, dokažimo da smo ljudi, borimo se zajedno za ovaj nevini život. Budimo ljudi, budimo uz Sofiju!”, pozvali su iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” iz Banjaluke, koja je pokrenula humanitarnu akciju za malu Sofiju.

Dodali su da će od 1. aprila biti u funkciji i humanitarni broj, te da će biti organizovan veliki broj raznih akcija.

U akciju su se uključile i institucije i građani širom Srpske, ali i inostranstva.

Pomoći Sofiji možete i Vi! Svaka pomoć je dobrodošla. Budimo humani, budimo ljudi i pomozimo da Sofija ozdravi.

Za više informacija svi koji žele pomoći mogu se obratiti Vanji Mićević u Ulici Ravnogorska br. 11 u Banjaluci ili na broj telefona 066/881-043.

Žiro računi

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

(atv)