Sport 05.05.2016.

I Fudbalski savez Srpske da traži prijem u UEFA

ČITANJE: 1 minuta
fudbalski savez srpske
Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i samoproglašeno Kosovo u UEFA i po istom postupku da dobije punopravni status u toj organizaciji, izjavio je proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović.

-Bilo bi lepo da neki jak savez stane iza ove ideje, osim ako jedni aršini ne važe za Srbe, a drugi za Albance- rekao je Petrović, koji je sa “Crvenom zvezdom” 1991. godine osvojio Kup šampiona.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodobljub Petković izjavio je da priča u vezi sa prijemom samoproglašenog Kosova u UEFA još nije definitivna, jer je Fudbalski savez Srbije /FSS/ najavio žalbu sudu u Lozani. Petković je istakao da je UEFA prijemom samoproglašenog Kosova prekršila svoj statut, a da je Fudbalski savez Republike Srpske proteklih godina bio njen talac.

-Mi smo htjeli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije. Nisu nam dozvolili jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kada sud u Lozani donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim `A` selekcijama, sigurno- dodao je Petković.

Fudbalski savez samoproglašenog Kosova primljen je prije dva dana u članstvo Evropske fudbalske unije /UEFA/, poslije tajnog glasanja na kongresu u Budimpešti.

(Agencije)