I radikali stigli kod Mišićke, traže da se agenda nađe pred parlamentom

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Republike Srpske Milanko Mihajilica predložio je da Vlada Republike Srpske reformsku agendu dostavi parlamentu Srpske na razmatranje.

– Reformska agenda je jedan od najozbiljnijih dokumenata koji je trasirao političke i ekonomske puteve u narednih nekoliko godina, a sa kojim javnost, kao i najveći broj ministara i narodnih poslanika nije upoznat – rekao je Mihajilica , nakon sastanka sa predsjednikom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić.

On je naglasio da podržava stav Saveza sindikata Republike Srpske da kroz razgovore sa socijalnim partnerima i opozicijom treba doći do rješenja u smislu određenih izmjena postojećeg Zakona o radu, ističući da ne vidi potrebu donošenja novog zakona o radu, kao i drugih zakona koji su na štetu radnika i građana u Srpskoj.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić smatra da prihvatanje reformske agende i ispunjavanja obaveza koje su preuzeli političari ne garantuje narodu da će to izvesti Srpsku i BiH iz krize.

Mišićeva je rekla da razgovori u Savezu sindikata sa političkim strankama nisu politički motivisani, ističući da je svaka vrsta politizacije ovakvih događaja ne vodi rješenju, već produbljivanju krize u Srpskoj.

Ona je ponovila da Savez sindikata Republike Srpske neće prihvatiti umanjenje stečenih radničkih prava, koja su utemeljena na konvencijama Međunarodne organizacije rada koje je ratifikovala BiH, te da je sindikat i dalje spreman svim sredstvima kojima raspolaže, uključujući i proteste da se bori da očuva radnička prava koja ima u postojećem Zakonu o radu u Srpskoj.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog