Magazin 23.10.2015.

I trogodišnjaci na “Banjalučkim horskim susretima”

ČITANJE: 1 minuta
vilenjak hor
Dječiji hor “Vilenjak” iz Prijedora nastupio je na koncertu mladih u Banjaluci kojim je otvoren 12. Međunarodni horski festival “Banjalučki horski susreti 2015”.

Hor je osnovan 2010. godine, okuplja 35 djece uzrasta od tri do sedam godina, po čemu je jedinstven u Republici Srpskoj, a vode ga profesori i pedagozi Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora Branka Vuleta i Vesna Mršić Turudija.

Osim “Vilenjaka”, sinoć su u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupili Mješoviti hor Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”, Dječiji hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”, te Dječiji hor Osnovne muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke.

Na Festivalu će nastupiti 11 horova i osam izvornih grupa iz Republike Srpske i Srbije sa više od 200 aktivnih učesnika. U okviru Festivala biće održano pet cjelovečernjih koncerata sa programima kolažnog i stilski raznorodnog programa prihvatljivog za publiku različitih ukusa.

Organizator 12. Međunarodnog horskog festivala “Banjalučki horski susreti 2015”, koji se održava od 22. do 24. oktobra, jeste SPD “Jedinstvo”, a pokrovitelji su Srpska pravoslavna crkva – Crkvena opština Banjaluka, grad i Banski dvor – Kulturni centar Banjaluka.

(Agencije)