Politika 21.07.2016.

I Župljanin u trci za gradonačelnika

ČITANJE: 1 minuta

Pored trojice već poznatih kandidata za gradonačelnika Banjaluke, u trku za ovu političku funkciju uključiće se i Slavko Župljanin, lider Srpske patriotske stranke (SPAS). Kako nam je rekao Župljanin, nije imao posebnu vrstu lične motivacije, već se u trku upustio jer je to stranka od njega tražila.

“Radi se o tome da je stranka motivisana da ponudi treći put, odnosno izlaz iz ove situacije, jer smatra da ove dvije opcije to ne mogu ponuditi”, rekao je Župljanin.

On kaže da su njegove šanse na predstojećim izborima velike i da će zajedno s narodom odnijeti pobjedu, bez obzira na to što njegova stranka već 15 godina nije politički aktivna.

Naglasio je da su sa zadovoljstvom mirovali proteklih 15 godina iako su iz političkog života bili isključeni voljom visokog predstavnika, ali da su sada uvjereni da ne postoje snage koje mogu i hoće da riješe nagomilane probleme.

Pored Župljanina, kandidati za gradonačelnika Banjaluke su još Igor Radojičić (SNSD), Dragan Čavić (Savez za promjene) i Duško Tadić (Prva stranka).

(Nezavisne)