Vijesti 24.03.2016.

Iako nadležni tvrde suprotno: Mladić iz Dervente povrijeđen u Briselu!

ČITANJE: 2 minute
nebojsa-boltar
Među povrijeđenima u terorističkim napadima u Belgiji jeste i Nebojša Boltar iz Dervente, saznaje Press.

Boltar je, čekajući avion za Beograd, povrijeđen na briselskom aerodromu, što je za Press potvrdila njegova majka, Bogdanka Boltar.

– Nebojša je planirao da dođe kući. Nakon eksplozije prevezen je u bolnicu. Ima povredu na debelom mesu, ugruvan je. Javio nam se, u kontaktu smo – kratko nam je rekla Bogdanka.

Otac Nebojše Boltara, Dragan, rekao je za naš list da je njegov sin poslovno bio u Briselu, jer se u glavnom gradu Belgije nalazi centrala firme u kojoj radi u Zenici.

– U nedjelju je otišao u Brisel zbog poslovnog sastanka, a u utorak je planirao povratak kući. Čuli smo se oko osam časova, rekao je da je na aerodromu. U eksploziji je povrijeđen, od praska trenutno teže čuje, ima šavove, ali bi trebalo da sve bude u redu. Prenoćio je u Njemačkoj, a u toku dana očekujemo njegov dolazak kući – rekao je stariji Boltar.

Iako su roditelji Nebojše Boltara potvrdili za naš list da je njihov sin povrijeđen, ambasador BiH u Briselu, Draško Aćimović, izjavio je juče da su belgijske vlasti zvanično obavijestile Ambasadu BiH da na spisku povrijeđenih u terorističkim napadima nema državljana BiH. On je istakao da se još čeka zvanična lista poginulih, ali nema nezvaničnih informacija da među njima ima državljana BiH.

Ambasada BiH juče je za 11 državljana BiH obezbijedila prevoz do destinacija s kojih će bezbjedno otići za BiH, među kojima i za dva neposredna svjedoka eksplozija bombi tokom terorističkih napada, za koje je organizovan prevoz do Holandije, odakle će avionom otputovati dalje.

– Posljednju grupu od četiri čovjeka poslali smo za Holandiju. Organizovali smo im prevoz, a iz Holandije će se prebacivati za BiH – rekao je Aćimović.

On je istakao da se situacija u Briselu normalizuje iako je još na snazi najviši, 4. stepen vanredne situacije.

– Ambasada funkcioniše normalno i svi ljudi u ambasadi i pri misijama BiH u EU i NATO su dobro – naglasio je Aćimović.

(Press)