Magazin 30.04.2016.

Ideje kako da dekorišete dom i praznični sto: Sve u znaku Vaskrsa

ČITANJE: 2 minute
sto
Vaskrs kao najveći hrišćanski praznik, popraćen toplim majskim vremenom i proljećnim ugođajem, biće još ljepši ukoliko prigodno dekorišete dom i prazničnu trpezu.

Osim tipičnih vaskršnjih dekoracija, možete koristiti i proljetne motive poput cvijeća, grančica, slame i slično.

Da bismo vas inspirisali i probudili maštu, donosimo vam nekoliko zanimljivih i razigranih ideja kako da ukrasite svoj dom i vaskršnji sto.

Dekoracije ne morate kupovati, već neke možete napraviti i sami od motiva i detalja koje ćete pronaći u prirodi. Dajte mašti na volju i prepustite se prazničnom raspoloženju.

Vedre boje proljećnog cvijeća unijeće dodatnu radost, kao i drvca na kojima možete objesiti obojena jaja. Uz sezonsko cvijeće, budite maštoviti i primijenite prostirke od trave, koje će poslužiti kao dekoracija stola, komode ili police. Ugođaj naglasite vaskršnjim simbolima.

Vaskršnje drvce je odličan dekor kako za praznični sto tako i prostor uopšte, jer unosi proljećne ugođaje u dom.

U zavisnosti od atmosfere koju želite naglasiti, vaskršnju ili proljećnu, odaberite prikladne ukrase, koji će vizuelno obogatiti drvce. Smjestite ga u ukrasnu ili staklenu posudu, koju možete dodatno ispuniti dekorativnim kamenjem radi stabilnosti i ukupnog utiska.

Simboli vezani uz Vaskrs, poput pisanica, vaskršnjih drvaca ili zečeva, nemaju izvornu hrišćansku tradiciju, ali se javljaju kao simboli ovog praznika na najveću radost najmlađih.

Efektan detalj koji će biti pravi ukras na stolu su salvete u obliku zeca. Pratite instrukcije sa fotografije i za nekoliko minuta složite salvetu tako da liči na zeca.

I naravno, najbolji ukras na stolu će biti maštovito obojena i ukrašena vaskršnja jaja.

Mini-saksije Za pravljenje ovog dekora trebaće vam malo više strpljenja kako prilikom ljuštenja jaja ne biste polomili ljusku, ali ni to neće smetati kada u njih stavite nekoliko procvjetalih biljčica. Ljubičice, kućna srećica ili drugo sitno cvijeće odlično će se uklopiti u ove mini-saksije.

(Agencije)