Vijesti 09.12.2015.

Identifikovan i treći terorista iz Bataklana

ČITANJE: 1 minuta
bataklan
Identifikovan je i treći napadač iz koncertne hale Bataklan u Parizu, javlja AFP, pozivajući se na policijske izvore.

Riječ je o Fuedu Mohamedu Agadu, 23-godišnjem muškarcu iz Strazbura koji je sa bratom i grupom prijatelja 2013. godine otišao u Siriju.

U napadu na Bataklan ubijeno je 90 ljudi.

Podsjećamo, sedam napadača i bombaša samoubica ubijeno je tokom terorističkih napada u noći 13. novembra, a do sada su bila identifikovana samo četiri tijela – Agad je peti.

Trojica su se raznijela kod “Stad de Frans” među kojima je Bilal Hadfi (20), koji je živio u Belgiji, dok su druga dva tijela neidentifikovana.

Tri su ubijena u Bataklanu, a dvojica su identifikovana – Sami Amimour (28) i Omar Ismail Mostefai (29). Njih dvojica su državljani Francuske. Do danas nije bilo poznato ko je treći napadač.

Osim toga, Brahim Abdeslam (31), takođe francuski državljanin koji je živio u Belgiji, raznio se ispred kafića u Bulevaru Volter.

Takođe, troje je ubijeno u raciji u pariskoj četvrti Sen Deni nekoliko dana nakon napada. Jedan je Abdelhamid Abaud (28), osoba sa koju se sumnja da je organizator napada, kao i njegova rođaka 26-godišnja Hasna Aitboulahcen. Treći čovjek koji se raznio tokom racije nije identifikovan.

(B92)