Igokea: Apsolvirano Skoplje, a sada Partizan

U aleksandrovačkom taboru zadovoljni gostujućom pobjedom nad MZT-om koja će Igokei najvjerovatnije osigurati opstanak u ABA ligi. Bajić: Nećemo se time zadovoljiti. Milošević: Želimo dobiti i Partizan.

Igokea se „osvetila“ MZT-u za iznenađujući poraz u Laktašima na početku sezone.

„Igosi“ su u okviru 15. kola od prvog do posljednjeg minuta imali prednost u Skoplju i na kraju stigli do uz male oscilacije sigurne pobjede 68:77 (16:19, 17:17, 19:17, 16:24).

Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić je poslije šestog trijumfa u regionalnom takmičenju najprije pohvalno govorio o makedonskom timu iako su igrači MZT-a pretrpjeli 11 uzastopni poraz.

„Upozoravao sam da ne smijemo doći u Skoplje i potcijenimo MZT. Protivnici imaju snažne igrače, kolega Željko Lukajić je takođe odličan trener, ali se nalaze u teškoj situaciji. Bez obzira, uvjeren sam da će se izvući iz krize“, rekao je strateg Igokee.

Prema njegovim riječima, košarkaši prvaka Bosne i Hercegovine su ispunili sve zahtjeve iako je bilo i uspona i padova na utakmici u Skoplju.

„Ipak, uspjeli smo da na kraju da slavimo, to je najvažnije, dobili smo samopouzdanje i ova pobjeda može da nam omogući dobar period ispred nas. Trijumf u Skoplju nam može osigurati opstanak, što je bio cilj prije početka sezone, ali nećemo se zadovoljiti malim stvarima već ćemo u svakom narednom meču ići na pobjedu. Skoplje je moj srećan grad, ovdje ni na petom meču nisam izgubio utakmicu“, rekao je Bajić.

Bek „igosa“ Đorđe Milošević, koji je MZT-u ubacio 11 poena, složio se da je Igokea zasluženo slavila u Makedoniji.

“Kontrolisali smo rezultat od prvog do posljednjeg minuta, ispunili smo sve zadatke trenera Bajića i zaslužili pobjedu. Sada ćemo se fokusirati na utakmicu s Partizanom, koju takođe želimo da pobijedimo”, izjavio je Milošević.

Igokea u narednom kolu u nedjelju 14. januara dočekuje Partizan, dok će MZT gostovati zagrebačkoj Ciboni.

(Mondo)