Sport 22.02.2017.

Igokea: Korak po korak do ostvarenja ciljeva

ČITANJE: 2 minute

Nakon što su prebrinuli brige u Jadranskoj ligi, košarkaši Igokee, ostvarili su još jedan cilj u ovoj sezoni. U Sarajevu su odbranili trofej u Kupu BiH. Protiv Zrinjskog i Bosne Royal, ujedno su i prvi put ove sezone, na terenu, opipali puls ekipama koje bi im mogle biti glavni rivali na putu ka odbrani šampionske titule u BiH.

– Mislim da je ove sezone liga malo jača. Vratila se Bosna, Zrinjski je jači nego prošle godine. Ima tu još ekipa, biće nekoliko neugodnih gostovanja, smatra Miroslav Pašajlić, KK Igokea.

Minuli košarkaški kup vikend u regionu, pokazao je su ABA ligaši trenutno bez premca i da po kvalitetu za klasu “šiju” one koji nisu na Jadranu. Uz par izuzetaka, potvrdilo da nacionalna prvenstava sve više gube korak za regionalnim takmicenjem.

– Kup je bio dobar pokazatelj u kakvom su stanju nacionalna prvenstva. Ne samo kod nas, čak smatram da se kod nas kvalitet takmičenja podigao u odnosu na ranije sezone. U regionu se vidi da je velika razlika. Bilo je nekoliko iznenađenja, poput onih u Makedoniji i Hrvatskoj. Neke lige možda i drže određeni nivo, ali generalno se osjeti razlika u kvalitetu, istakao je Dragan Bajić, trener KK Igokea.

Šef struke Aleksandrovčana kaže da ne bježe od toga da su glavni favorit i za osvajanje šampionske titule u BiH. Ipak, moraćemo da budemo maksimalno ozbiljni, u svakoj utakmici, ide korak po korak trener Igokee. O nacionalnom prvenstvu razmišljaćemo po okončanju ligaškog dijela ABA lige, naglašava on.

– Predstoji nam kraj ABA lige. Moja želja i želja igrača, kao i svih u klubu je da zauzmemo što bolju poziciju. Slijedi nam utakmica sa Krkom. Sa tom pobjedom, maltene smo osigurali 6. mjesto, ali i otvaramo sebi mogućnost da u naredna tri kola dođemo i do pete pozicije, dodao je Bajić.

Ekipa Igokee, ima još čime da se pohvali u ovoj sezoni. Utakmice ABA lige u Laktašima, ove sezone prosječno prati oko 1600 gledalaca što je veliki skok u odnosu na prošlu, pa je tako Igokea medju najgledanijim domaćim ekipama lige.

– Publika je prepoznala trud i zalaganje igrača. Hvala joj na tome, kaže za kraj Dragan Bajić.

(ATV)