Sport 01.03.2017.

Igokea najrespektabilniji klub

ČITANJE: 2 minute

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas u Banjaluci da je Košarkaški klub “Igokea” iz Aleksandrovca najrespektabilniji klub u Srpskoj koji postiže rezultate u regionalnim takmičenjima.

Čestitajući prvotimcima, upravi i stručnom štabu Košarkaškog kluba “Igokea” na osvojenom Kupu BiH, Davidovićeva je podsjetila da je taj sportski kolektiv u posljednje četiri godine šampion BiH, te da u ABA ligi ima dobre rezultate.

Ona je naglasila da “Igokea” ulaže i u mlađe kategorije košarkaša pionire, kadete i juniore, čime se radi na omasovljenju sporta.

“Sva ta djeca koja se prvo uključuju u mlađe, a onda i u starije postave, okreću se pravom načinu života, da dio slobodnog vremena provedu baveći se sportom”, poručila je Davidovićeva nakon prijema za košarkaše ovog kluba u prostorijama Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

kk igokea prijem

Ona je dodala da će resorno ministarstvo nastaviti da pomaže “Igokeu”, te da je ove godine klub isfinansiran sa 42.000 KM.

Predsjednik Košarkaškog kluba “Igokea” Boris Spasojević zahvalio je Ministarstvu na organizovanom prijemu i izrazio nadu da će ponovo doći polovinom maja kada očekuju osvajanje nove titule šampiona BiH.

“Saglasili smo se da je `Igokea` najbolji reprezent Srpske u regionalnoj ligi, o čemu govore rezultati, i što je akcenat stavljen na rad mladih kategorija”, rekao je Spasojević i najavio da će klub sljedeće godine obilježiti četiri i po decenije postojanja.

Trener Dragan Bajić istakao je da “Igokea” prezentuje Srpsku u najboljem svjetlu, ne samo u BiH već i regionu.

“To ćemo nastaviti i u narednom periodu”, obećao je Bajić.

Košarkaši “Igokee” iz Aleksandrovca osvajači su Kupa BiH za sezonu 2016/2017.
Oni su u finalnom meču u dvorani “Skenderija” u Sarajevu odbranili taj trofej savladavši Bosnu rezultatom 79:67.

(mojabanjaluka)