Sport 17.08.2016.

Igokea počela pripreme za novu sezonu

ČITANJE: 2 minute

Šampion Bosne i Hercegovine u košarci, Igokea iz Aleksandrovca, počeo je pripreme za novu sezonu u ABA ligi i kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

Trener “igosa” Dragan Bajić praktično će od početka moći da računa na kompletan tim pošto danas dolazi i američki bek Brendon Fortenberi, a timu je priključeno i nekoliko juniora među kojima i reprezentativac BiH Aljoša Janković.

“Doveli smo igrače u skladu sa klupskim mogućnostima, radu smo priključili i momke iz omladinskog pogona, pa ćemo u narednom periodu vidjeti na čemu smo i treba li da se pojačamo na još nekoj poziciji. Možda smo malo zakasnili sa početkom priprema jer nas brzo očekuje dvomeč sa Mornarom, ali kakva je situacija u evropskoj košarci ne bi me čudilo da se dese još neke promjene pošto pojedini klubovi iz Evrokupa prelaze u FIBA Ligu šampiona”, rekao je Bajić za “Glas Srpske”.

Prve kontrolne mečeve Aleksandrovčani igraju protiv Kaknja 29. avgusta i 3. septembra, a zatim putuju u Beograd gdje će odigrati nekoliko utakmica sa ekipama koje se u tom trenutku budu spremale u glavnom gradu Srbije.

Potom, košarkaše Igokee u Čačku 17. septembra očekuje turnir gdje će igrati domaći Borac, Mega Leks i FMP iz Železnika, a sa istom ekipom 21. septembra u Laktašima biće odigrana utakmica kao generalna proba pred početak sezone.

Klub je zadržao sedam igrača iz prošle sezone i to onih koji su činili okosnicu tima, pa uz pristigla pojačanja ova ekipa obećava da bi ambicije kluba, a to su prije svega odbrana “duple krune” i opstanak u ABA ligi, mogle biti ispunjene.

Najbolji igrač Igokee iz prošle sezone Vuk Radivojević i ove sezone biće glavna karika u timu osvajača “duple krune” u BiH.

“Nadam se uspešnoj sezoni. Tražimo stabilnost u ABA ligi, a pored toga imamo te duele sa Mornarom i ako prođemo sa Bešiktašem u Ligi šampiona. Dobili smo najteže rivale, raspored je sabijen i nemamo mnogo vremena da se spremimo. Zadržali smo osovinu iz prošle sezone pa će novajlijama biti lako da se uklope”, izjavio je Radivojević banjalučkom listu.

Igokeu očekuje sezona na dva fronta jer pored ABA lige Aleksandrovčani će nastupiti u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Prvi protivnik “igosa” biće crnogorski Mornar (27. septemar u Laktašima), a revanš je dva dana kasnije u Baru.

(Glas Srpske)