Sport 20.09.2016.

Igokea želi u Ligu šampiona: Bajića raduje dobra odbrana

ČITANJE: 2 minute

Košarkaši Igokee ostvarili su dvije pobjede u prijateljskim mečevima u Čačku. Nakom trijumfa protiv domaćeg Borca sa 68:57, Aleksandrovčani su savladali tim Mege sa 63:58, čime su nagovijestili dobru formu pred početak kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Trener Igokee Dragan Bajić poznat je po tome da insistira na jakoj i kvalitetnoj odbrani, a upravo je to segment u kojem je nakon ova dva meča bio izuzetno zadovoljan.

– Za mene je odbrana element od kojeg sve polazi, a u ovom segmentu smo i protiv Borca, a posebno protiv Mege bili dobri i to je ono što me ohrabruje. I jedan i drugi tim spustili smo ispod 60 poena, što je, posebno kod ekipe Mege, izuzetno teško. Znamo da je to tim koji igra za koš više, a u pripremnom periodu svim timovima davali su 80, 90 pa i do 100 poena – rekao je Bajić.

Trener Igokee imao je priliku u Čačku da na djelu vidi i Mornar iz Bara, protivnika protiv kojeg će Igokea igrati dvije utakmice za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Bajić ističe da se radi o kvalitetnom timu, u koji je uloženo mnogo novca.

– Radi se o zaista kvalitetnoj ekipi, koja je angažovala veliki broj pojačanja, a poseban kvalitet su Amerikanci koji su stigli u tim. Jednostavno, ako bi se gledao roster mogu reći da su oni favoriti protiv nas u dvije utakmice. Međutim, mi sa dobrim rezultatima podižemo samopouzdanje ekipe. Želim svojim igračima da usadim vjeru u pobjedu, bez obzira ko je na drugoj strani i mislim da ukoliko odigramo onako kako znamo i možemo, nije nerealan ni plasman u Ligu šampiona – rekao je Bajić.

Košarkaši Igokee prvi meč u kvalifikacijama za plasman u Grupnu fazu Lige šampiona igraju u Laktašima 27. septemba protiv Mornara, a revanš je na rasporedu dva dana kasnije.

Generalnu probu Aleksandrovčani će imati 21. septembra, u sredu, kada će u Laktašima od 19 časova gostovati ekipa FMP.

Rikić se oporavlja

Robert Rikić je zbog povrede skočnog zgloba propustio prvi meč protiv Borca, a u drugom, protiv Mege, na terenu je proveo nekoliko minuta.

– Rikić ima problema sa povredom skočnog zgloba tako da ga nisam mnogo koristio. I on i Vuk su nam nedostajali u rotaciji u prvom meču, međutim, ja sam uvjeren da će se Rikić već sutra priključiti ekipi i da ćemo na njega moći računati – kaže Bajić.

(Euroblic)