Vijesti 26.11.2016.

Igor Radojičić započeo čistku u Gradskoj upravi: Kenjalo smijenjen zbog parkinga

ČITANJE: 2 minute

 Šef Odseka za komunalne poslove Draženko Kenjalo smijenjen je zbog nezakonite gradnje parkinga u Ulici Gavre Vučkovića u Banjaluci i uništavanja drvoreda.

Gradonačelnik Igor Radojičić smijenio je Kenjala, koji je kadar SNSD, zbog toga što ga smatra direktno odgovornim za gradnju parkinga mimo propisa, na mjestu gde je regulacionim planom predviđen drvored, tvrdi izvor „EuroBlica“ iz Gradske uprave.

-Kenjalo je dozvolio da se uništi zelena površina i napravi parking, mimo svih pravila, bez prethodne promjene regulacionog plana i izdate građevinske dozvole. Parking je napravljen iako nije bilo ni jednog od tih dokumenata, na šta je potrošeno 15.000 KM iz gradske kase – rekao je izvor „EuroBlica“.

U Gradskoj upravi ističu da ovakva reakcija gradonačelnika neće biti izlovan slučaj, nego pravilo. Osim Kenjala, smijenjena je i Radmila Stojnić, koja je sa mjesta savjetnice bivšeg gradonačelnika Slobodana Gavranovića prebačena na mjesto službenice u Odjeljenju za finansije.

Igor Radojičić tvrdi da se ne radi o smjenama, nego o premještanjima službenika, i dodaje da je za dvije sedmice na nova radna mjesta rasporedio petnaestak službenika.

-Razmještaj državnih službenika i radnika je u nadležnosti gradonačelnika. Mislim da je napravljen problem sa sječom drvoreda i pravljenjem parkinga to treba vratiti u prethodno stanje – rekao je Radojičić.

Odgovor Draženka Kenjala na optužbe da je dozvolio gradnju parkinga mimo propisa juče nismo mogli dobiti. Sekretarica nas je uputila na službu za informisanje, a preko ove službe juče nismo mogli stupiti u kontakt sa Kenjalom.

Oštro kažnjavanje nepravilnosti

Igor Radojičić je još prije preuzimanja vlasti rekao da će u buduće biti analiziran rad svih službenika i kadrova vladajuće koalicije.

-Svaka utvrđena nepravilnost biće oštro kažnjavana, bez obzira na to da li je riječ o kadrovima SNSD ili koalicionih partnera. To će svima biti veoma jasno stavljeno do znanja – poručili su sada iz Gradske uprave.

(EuroBlic)