Politika 02.01.2021.

Igor Žunić kaže da Draško Stanivuković pravi cirkus od Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Odluka novog gradonačelnika Banjaluke kojom su sva službena vozila obilježena i poslije 16 časova, i u neradne dane, ne mogu se koristiti, izazvala je oprečne reakcije u javnosti od onih koji su pohvalili taj potez do onih koji misle da je riječ o populizmu.

Odluku gradonačelnika najviše kritikuju njegovi politički protivnici iz vladajućih stranaka koji smatraju da Draško Stanivuković na ovaj način skuplja „političke poene“, piše “Srpskainfo”.

Tim povodom na Tviteru se oglasio i šef Kluba poslanika SNSD u parlamentu Srpske, Igor Žunić koji ističe da se i u njegovoj opštini Derventa sprovode slične odluke, ali da niko ne pravi „cirkus“ od toga.

– Opština Derventa ima samo pet službenih automobila, tri službena telefona, nema dnevnice za službena putovanja, naknada za UO je 60 КM mjesečno, suficit u 2019. od 2 miliona maraka, načelnici odjeljenja nemaju reprezentaciju, najmanji broj zaposlenih u opštini na broj stanovnika. Nijednog savjetnika- napisao je Žunić na svom Tviteru.

Dodao je još da je ova opština, na čijem čelu se inače nalazi SNSD-ov Milorad Simić, ima najmanju zaduženost i najveći izvoz po glavi stanovnika u regiji.

– Načelnik vozi svoj automobil, komisije nisu plaćene. Niko ne pravi medijski cirkus od tih odluka. To je domaćinski i tako i treba da se radi. Кako drugačije- upitao je Žunić.

(Srpskainfo)