Vijesti 02.09.2016.

Igralište na Laušu na čekanju do daljeg

ČITANJE: 2 minute

Savjet mjesne zajednice i građani Lauša tražili su izgradnju novog igrališta, ali dok ne budu riješeni imovinsko-pravni odnosi na parceli između ulica Miloša Matića i Vladimira Rolovića, od kutka za djecu i omladinu nema ništa.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković istakao je da u ovom trenutku nije moguća izgradnja igrališta na Laušu.

– Ono nam je prioritet već duži period, međutim, neriješeni imovinsko-pravni odnosi sprečavaju izgradnju. Čim to bude riješeno, moći će se razgovarati o izgradnji igrališta – kazao je Novaković.

Prema njegovim riječima, pored toga, za igrališta je ove godine u budžetu planirano oko 50.000 KM

– To je nedovoljno da bi se išlo u izgradnju novih igrališta. Sa novcem koji nam je na raspolaganju popravićemo podloge i obnoviti opremu na postojećim. Ako se jave donatori, a imamo neke informacije da hoće, onda bi moglo biti izgrađeno jedno novo igralište sa betonskom podlogom. U ovom trenutku bolje je popraviti i osposobiti postojeće – rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš Nebojša Matić kaže da je krajnje vrijeme da to naselje dobije kutak za igru.

– Koliko je meni poznato, zemljište gdje je planirano igralište vraćeno je u vlasništvo grada 14. avgusta 2014. godine. Tada su bile poplave i znali smo i kakvo je stanje u budžetu. Imali smo i razumijevanja za sve ono što se dešavalo tada, ali mislim da je sada došlo vrijeme da bude napravljeno igralište. Imamo i projekat za njega – kazao je Matić.

Ističe da bi gradnjom rekreativnih sadržaja za djecu, omladinu, ali i stariju populaciju na pomenutoj lokaciji na dobitku bili i mještani Kočićevog vijenca i Pobrđa, sa kojima se na toj lokaciji Lauš graniči.

– Planirali smo da na igralištu budu tobogani, ljuljaška i ostali rekviziti za manju djecu. Preko puta bi bio teren za košarku, a kasnije bismo iznad njega postavili i nekoliko sprava za vježbanje na otvorenom. Nadamo se skorom rješenju naše inicijative – rekao je Matić.

Mještanin Lauša Marko Nedić rekao je da je ovom naselju potrebno igralište i da je krajnje vrijeme da ga dobiju.

– Vrijeme je da djeca dobiju igralište. Znamo da nismo jedino naselje kojem je potrebno mjesto za dječiju igru, ali mi smo prioritet već neko vrijeme i to treba da bude ispoštovano – kazao je Nedić.

Projekat

Iz Savjeta mjesne zajednice Lauš kažu da bi po njihovom projektu igralište i ono što su oni planirali da bude urađeno koštalo oko 50.000 KM.

– Najveća stavka bi bila dva potporna zida, jer je prostor namijenjen za izgradnju na takvom terenu, gdje su oni neophodni. Apelujemo i na republičke vlasti da pomognu gradu u ovakvim projektima – kazao je Matić.

(Glas Srpske)