Magazin 27.11.2018.

IGRE BEZ GRANICA Zanimljivo takmičenje za djecu u Obilićevu

ČITANJE: 1 minuta

Zabavno-sportski događaj za djecu od 5 do 15 godina “Igre bez granica”, po prvi put će se održati u Banjaluci, i to 9. decembra u dvorani “Obilićevo”.

Igre će okupiti djecu osnovnoškolskog uzrasta, a predviđeno je takmičenje više od 300 mališana, podijeljenih po uzrastu. Discipline u kojima će se djeca nadmetati su: skakanje u vrećama, zabavni pikado, bacanje obruča, trčanje u balonu, muzičke igre, štafetne igre, preskakanje konopca sa ometanjem, ples sa oklagijom, skupljanje loptica u kantice i slično.

Predvođeni kapitenima, mališani će kroz nekoliko poligona pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Igre bez granica, kažu organizatori, namjenjene su za svu decu, pa će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Događaj je potpuno besplatan za sve posjetioce i takmičare.

– Djeca osnovnoškolskog uzrasta većinu vremena provode ispred ekrana i monitora, te ih je potrebno pokrenuti i animirati za sport i takmičenje. Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekat zdravlja je fizička aktivnost. Savremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo će biti prilika da se to promijeni. Roditelji će bodriti svoje mališane sa tribina, uživati u zabavnom programu, kao i revijalnom dijelu prije samog takmičenja – poručili su organizatori.

(Srpskainfo)