Magazin 27.10.2017.

Igrica banjalučkih developera osvaja pažnju ljubitelja dobre akcije

ČITANJE: 1 minuta

Nakon petnaestak android aplikacija koje su imali određen uspjeh, mladi android developeri iz Banjaluke se odlučuju da pod imenom Chimney Studios naprave android igru koja je već za kratko vrijeme osvojila pažnju mnogih ljubitelja dobre akcije.

“Igrica je kreirana u za nas do tada nepoznatom, a vrlo moćnom softveru pod nazivom ‘Unity’. Ideja se rodila u vidu ‘endless’ igre u 3D okruženju pod nazivom Jet Run 3D . Od kratkog pilot projekta došli smo do nivoa na kojem imamo gotov proizvod koji smo odlučili plasirati na Google Play store, da vidimo kako će proći“, izjavio je Ognjen Stanković, jedan od kreatora ove igre.

Da bi neka igrica ili aplikacija dospjela u Google Play trgovinu potrebno je puno truda i rada, oko dvadeset različitih koraka i naravno poznavanje bar četiri vrste raznih softvera.

Chimney Studio najavljuje još pet igara i isto toliko narednih mjeseci u ‘Unity-u’  jer kako kažu, to je nešto novo što trenutno usavršavaju.

“Igricu smo kreirali  iz čistog hobija i ljubavi prema igrama, bez ikakve trenutne monetizacije, što se vidi i iz prve igre jer nigdje nećete naići na reklame”, kažu mladi developeri.

Na kraju dodaju da nije slučajno što se radnja igrice odvija u vanzemaljskom okruženju kada i sam Ognjen kroz smijeh tvrdi da vanzemaljci postoje i da je “besmisleno da su ljudi najsloženija bića u bezbroj galaksija“.