Magazin 06.05.2019.

IGROSVIJET Dan dječije igre u Banjaluci 25. maja

ČITANJE: 1 minuta

IN fondacija – fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (INF), u subotu, 25. maja 2019. godine po drugi put organizuje „Igrosvijet“ igre bez granica za djecu u BiH u Vodenom parku Aquana u Banjaluci.

Događaj ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti u odrastanju i razvoju djecu kroz aktivnosti gdje djeca mogu naučiti nove stvari i razvijati maštu, kreativnost i različite vještine.

Ove godine biće organizovan još veći broj radionica i aktivnosti za djecu, pa će tako djeca imati priliku da slikaju, plešu, sviraju, bave se sportom, nauče nešto o baštovanstvu, izrade predmete od filca ili recikliranog materijala, upoznaju se sa kineskom kulturom i tradicijom, kako da snimaju video materijale, prave eksperimente, nauče neke izviđačke vještine, a pored svega toga dobro se zabave i provedu lijep dan u prirodnom okruženju.

U drugom dijelu događaja planirane su i aktivnosti koja će imati za cilj da promovišu filantropiju i veću uključenost firmi i pojedinaca u brigu o djeci i to kroz trku gumenih dječjih patkica. Patkice će biti numerisane, a najbrže će osvojiti nagrade. Sva prikupljena sredstva će biti usmjerena u programske aktivnosti IN fondacije.