Biznis 22.03.2017.

III Forum menadžera Republike Srpske održan u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Sposobni menadžeri, svjesni izazova vremena u kome živimo, spremni da stalno nadograđuju svoje kompetencije, ključna su snaga uspješnog društva, rečeno je na otvaranju 3. Foruma menadžera Republike Srpske u Banjaluci.

Više od dvije stotine učesnika iz privatnog i javnog sektora, prisutno je na događaju u organizaciji Centra za edukaciju “Pro Educa” koji se u saradnji sa konsultantskom firmom “ConsultIn” iz Banjaluke održava danas u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

“Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli da probudimo interes za ovu značajnu temu, da skrenemo pažnju na činjenicu da su nam potrebni kompetentni menadžeri, osposobljeni da u današnjim okolnostima reaguju na pravi način, u pravo vrijeme i sposobnih da utiču na zaposlene i svoje okruženje, da bismo kao društvo mogli da se razvijamo i da razvijamo privredu od koje treba da živimo,” rekao je prilikom uvodnog obraćanja Srđan Praštalo, predsjednik Organizacionog odbora III Foruma menadžera Republike Srpske i direktor ConsultIn-a.

Praštalo je naglasio zadovoljstvo činjenicom da je 3. Forum menažera uspio da okupi ovako veliki broj učesnika što već ukazuje na to da su prethodna dva Foruma napravila uticaj i povećala interes za značaj ove teme.

Ovogodišnji Forum podržali su Grad Banja Luka i gradonačelnik Igro Radojičić koji se, u svom obraćanju, osvrnuo na značaj dobrog upravljanja organizacijom, bilo da je u pitanju privredna organizacija ili administracija poput gradske.

Podršku je dala i misija OSCE-a u BiH a šef Misije, Džonatan Mur, naglasio je da kompetentni menadžeri, koji umiju i žele da se nose sa promjenama i izazovima specifiičnim za Bosnu I Hercegovinu, predstavljaju snagu neophodnu za društveni i ekonomski napredak.

Predavači ovogodišnjeg Foruma menadžera Republike Srpske Brane Gruban, Milka Forcan, Milenko Gudić i Vladimir Vulić govorili su o menadžerima treće generacije, menadžmentu 3.0, lobiranju, redefinisanju uspjeha u kontekstu obrazovanja za menadžment, inovativnim kompanijama i inovacijama, govoriće Brane Gruban, Milka Forcan, Milenko Gudić i Vladimir Vulić.

Osim predavanja, tokom Foruma su organizovane i dvije panel diskusije: “Izazovi za menadžere 2020”, sa menadžerima iz javnog i privatnog sektora i panel diskusija “Izazovi za žene menadžere”.

Forum menadžera Republike Srpske ima za cilj da doprinese efikasnijem i efektivnijem poslovanju, boljem kreiranju politika i korištenju potencijala firmi kroz razvoj menadžera i njihovih kompetencija i motivacije za unapređenje privrede Republike Srpske.