Politika 15.03.2021.

Ilić i Davidović saglasni: Srbima iz FBiH dragocjena podrška Republike Srpske i Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je danas da odnos vlasti u Federaciji BiH /FBiH/ prema Srbima nije zadovoljavajući što je neprihvatljivo i najavio da će biti sve učinjeno kako bi srpski narod bio zaštićen.

“Srbi iz FBiH imaju podršku Republike Srpske i Banjaluke, jer ih vlasti FBiH žele isključiti iz društveno političkog života”, rekao je Ilić novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine opštine Bosanski Petrovac Nemanjom Davidovićem.

Ilić, koji je i funkcioner SNSD-a, istakao je da je saglasan sa Davidovićem da se sve srpske partije u BiH moraju držati zajedno i braniti interese srpskog naroda, a cijeneći i uvažavajući interese ostalih naroda.

“U prethodnom periodu vidjeli smo i snažnu podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika srpskim opštinama u FBiH i takva praksa treba da bude nastavljena i prihvaćena od svih predsjednika srpskih parlamentarnih stranaka”, dodao je Ilić.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o migrantskoj krizi, te da je neprihvatljiva izgradnja migranskih kampova na teritoriji Bosanskog Petrovca.

Davidović je naglasio da Banjaluka i Republika Srpska podržavaju Srbe u FBiH.

“U ovoj sedmici imaćemo značajne aktivnosti koje će se odnositi na pomoć Srpske i Srbije. Drago mi je što je saradnja na visokom nivo i što ćemo dobiti pomoć koja nam je dragocjena”, rekao je Davidović.

(Srna/ N.S)