Sport 07.06.2016.

Ilić: Igraćemo u Krupi na Vrbasu

ČITANJE: 3 minute

Izjavio je ovo doskorašnji predsjednik Borca, a sada jedan od čelnika Krupe Draško Ilić, poslije odluke Upravnog odbora Banjalučana da odbije zahtjev rukovodstva novog premijerligaša za korišćenje Gradskog stadiona u narednoj takmičarskoj sezoni.

– Mogli smo ovaj zahtjev da pošaljemo gradu Banjaluci, koji je vlasnik stadiona, da nam Skupština na narednoj sjednici dozvoli da ga koristimo. Međutim, išli smo logikom da je Borac dobio stadion na korišćenje i zato smo tražili od njihovog Upravnog odbora da nam omogući da kao mjesto odigravanja naših domaćih utakmica prijavimo Gradski stadion. Trebalo nam je samo razumijevanje, jer planiramo do početka prvenstva da na našem stadionu završimo montažnu tribinu, sa kojom ćemo ispuniti uslove za dobijanje licence – naglasio je Ilić.

Predsjednik Borca Dejan Kusturić obrazložio je da je odluka donesena poslije dvočasovnog zasjedanja.

– Sagledali smo sve činjenice i odlučili da je u ovom trenutku u interesu kluba da Gradski stadion ne koristi niko osim nas – rekao je Kusturić.

Ilić je naglasio da je očekivao ovakvu odluku.

– Nažalost, u Borcu nastavljaju sa politikom da se i dalje izbjegava saradnja ova dva kluba. Shodno tome ćemo ubrzati aktivnosti na našem stadionu i već prve domaće mečeve u eliti igraćemo na njemu. Ono što me boli je da su u Borcu zaboravili deset godina koliko su naš stadion koristili za treninge, odigravanje utakmica mlađih kategorija, a često su od nas imali na raspolaganju i prevozno sredstvo. Krupa nije kriva Borcu što se našao tamo gdje se našao – nastavio je Ilić.

Nedavno su Banjalučani bez ikakvih problema dozvolili bijeljinskom Radniku da prijavi Gradski stadion za odigravanje njihovih utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Nemamo ništa protiv Radnika i ponosno smo što su izborili plasman u Evropu, ali se pitam zašto oni mogu, a mi ne. U Borcu nikako da shvate da smo i mi banjalučki klub. Ono što ću im poručiti je da nikakvim opstrukcijama neće onemogućiti Krupu da igra Premijer ligu i sigurno u njoj neće zauzeti naše mjesto – rekao je Ilić i dodao da ne želi prepucavanje sa čelnicima Borca i da ih ostavlja u njihovim problemima i mukama.

Špica u stručnom štabu

Proslavljeni fudbaler Borca, kapiten ekipe koja je 1988. godine osvojila Kup Jugoslavije, Damir Špica će u narednoj sezoni biti u stručnom štabu Krupe.

– Špica i Petar Kurčubić biće moji pomoćnici, a Mirando Petrić trener golmana – naglasio je trener Krupe Slobodan Starčević.

Čiji smo šampioni?

Draško Ilić nije ogorčen samo ponašanjem čelnika Borca, već i rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske.

– Uz sve uvažavanje člana Izvršnog odbora FS RS Dragiše Savića, koji je nama kao šampionima Prve lige uručio pehar i medalje, pitam se zašto u prošlu subotu u Krupi na Vrbasu nije bio niko od čelnika saveza. Da li smo mi njihov šampion ili nečiji drugi. Jednostavno ne znam zašto savez postoji ako mu šampion ne znači ništa. Sve ovo nas navodi na činjenicu da je Krupa mnogima kost u grlu. Ali, neka to bude njihova sramota, jer naša sigurno nije – naglasio je Ilić.

Pročitajte i:

Kusturić o odnosu FK Borac sa FK Krupa: Ne želimo rat!

(Glas Srpske)