Politika 31.03.2023.

Ilić: Imam ambiciju da budem predsjednik mladih SNSD-a VIDEO

ČITANJE: 1 minuta

Imam ambiciju za preuzimanje Mladih socijaldemokrata (MSD). Naravno, nemam želju da to u bilo kojem momentu remeti funkcionisanje organizacije.

Potvrdio je ovo SNSD-ov narodni poslanik Mladen Ilić za portal Banjaluka.net. U emisiji “5 na BL.net” on je govorio o predstojećim izborima za predsjednika organizacije mladih SNSD-a nakon što je dosadašnjem predsjedniku Denisu Šuliću prestao mandat zbog navršenih 30 godina.

Iako je riječ o stranačkoj funkciji, ona ipak nosi određenu težinu. Predsjednik mladih član je Izvršnog komiteta SNSD-a, a svjedoci smo da je upravo čovjek s ove funkcije u prethodnom periodu obavljao funkciju potpredsjednika Narodne skupštine, a sada je i ministar u Vladi Republike Srpske.

Ilić kaže da će se prihvatiti funkcije ukoliko dobije podršku ljudi sa terena.

– Prihvatiću funkciju ukoliko dobijem podršku MSD širom Srpske. Ukoliko ne bude tako, poštovaću izbor rukovodstva i pružiti podršku što je moja obaveza – kaže on.

Na pitanje da li i on očekuje, ukoliko bude izabran, da će imati politički put kao njegov kolega Denis Šulić.

– Ja sam i u prethodnom periodu obavljao važnu funkciju predsjednika Skupštine grada, a sada još važniju narodnog poslanika. To može biti odskočna daska, ali onog momenta kad preuzmete i kad dobijete podršku svih ljudi, imate obavezu da tu organizaciju gradite na najbolji način, a lične ambicije stavite po strani – kaže Ilić.

Kakve su dalje procedure i kako teku pripreme za izbore koji su zakazani za septembar, pogledajte u video-prilogu:

(Aleksandar Stojanović)

 

Oznake: Mladen Ilić, MSD, SNSD