Politika 21.09.2021.

Ilić: Ne želim da sjednice budu izlivi mladalačke frustracije gradonačelnika

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić istakao je da su odbornici skupštinske većine odlučili da danas ne prisustvuju sjednici lokalnog parlamenta zbog napada, prijetnji i pritisaka gradonačelnika na njih.

Kazao je da je u pitanju  odgovor na “autokratsko ponašanje i anarhistično djelovanje gradonačelnika i njegovo konstantno pozivanje na linč njegovih neistomišljenika”.

Ilić je u saopštenju za javnost naveo da je skupštinska većina od početka mandata zbog sugrađana i daljeg razvoja grada pružila ruku gradonačelniku, pokazujući time poštovanje i prema sugrađanma koji su glasali za njega.

– Međutim, ta pružena ruka nije prihvaćena, a želja za saradnjom ostala je jednostrana. I upravo zbog toga i takvih stvari želim da svim građanima jasno i glasno kažem da gradonačelnik ima dva lica. Jedno pokazuje u rijetkim razgovorima sa odbornicima skupštinske većine kada pokazuje i volju za saradnju, ali čim se sastanak završi, on pokazuje drugo lice – napomenuo je Ilić.

Prema njegovim riječima, tada se saradnja pretvara u konflikte i napade putem medija i društvenih mreža, a potrebe građana se potiskuju u drugi plan radi lične promocije i jeftinog populizma.

– Kao predsjednik Skupštine, zadužen i ovlašćen da u najboljem demokratskom duhu vodim sjednice Skupštine grada, neću dozvoliti da se vrši dalja agresija na odbornike i druge učesnike na sjednicama. Želim da sjednice Skupštine budu arene u kojima ćemo se boriti sa dobrim idejama, planovima i vizijama, a ne Koloseum u kojima se kao gladijatori koljemo do smrti – istakao je Ilić.

Ilić je naglasio da ne želi da sjednice budu izlivi mladalačke frustracije gradonačelnika, njegovog političkog bijesa i ličnog obračuna sa neistomišljenicima.

(B.M)