Politika 08.10.2022.

Ilić: Opozicija sve podredila pobjedi za predsjednika Republike Srpske, ali to se nije dogodilo

ČITANJE: 1 minuta

Opozicija je sve podredila pobjedi za predsjednika Republike Srpske, ali to se nije dogodilo, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

– SNSD pobjednik na svim nivoima. Opozicija je bila spremna da nema ni jednog poslanika u Skupštini, po cijenu samo da dohvate poziciju predsjednika, jer to je kao neki simbol, glasnik promjena, ali na sreću nisu uspjeli u tome. Dodik je bez obira na sve pobijediuo sa ozbiljnom razlikom, od oko 30.000 glasova – kaže Ilić.

Osvrnuo se i izbore u Banjaluci, gdje je Milorad Dodik dobio manje glasova od Јelene Trivić.

– Bez obzira na taj trend, ne smatram porazom SNSD-a u Banjaluci. Nije to ništa novo. Imate poraz Željke Cvijanović na izborima za predsjednika Srpske 2018. godine, potom poraz Igora Radojičića na izborima za gradonačelnika 2020. godina, a sada i Dodika. Došlo je vrijeme da se obiljno analizira šta to može SNSD može ponuditi građanima Banjaluke, da bi se vratila ta podrška i povjerenje. Dakle, ozbiljna analiza prije svega – dodao je Ilić.

Proteste vidi kao kupovinu vremena u najjačim partijama opozicije.

– I u SDS-u i u PDP-u doći će do promjena unutar partija nakon lošeg izbornog rezultata. Oni sada koriste građane za svoju ličnu promociju, a često ni ti građani ne znaju zašto su tu na protestima – poručio je Ilić, koji je u Izbornoj jedinici 3 u banjalučkoj regiji dobio više od 14.000 glasova za poslanika u NSRS

Oznake: Mladen Ilić