Politika 04.10.2022.

ILIĆ: Organi stranke će odlučiti da li prelazim u NSRS

ČITANJE: 1 minuta

SNSD još slavi pobjedu i sumira utiske, ali uskoro slijedi i razgovor unutar partije u kojem pravcu ja nastavljam, kaže za BL portal predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Mladen Ilić.

Ilić je na Opštim izborima kao kandidat za Narodnu skupštinu osigurao poslanički mandat, jer je prema preliminarnim rezultatima osvojio skoro 11 hiljada glasova.

“Naravno da smo zadovoljni, ponosni i srećni zbog toga. U narednim danima svakako ću obaviti razgovore sa rukovodstvom SNSD-a o daljim koracima. Politička partija iz koje dolazim izuzetno poštuje hijerarhiju i takvu vrstu odlučivanja. Moramo razgovarati o svim stvarima. Ono što je definitivno je da ćemo donijeti najbolju moguću odluku za političku partiju iz koje dolazim, samim tim i za mene”, kaže Ilić.

Napominje da su u SNSD-u tako funkcionisali i kada je izabran za odbornika, pa predsjednika Skupštine Grada, kao i kada je donesena odluka da bude kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Prošao je kratak vremenski period od izbora. Čim se stvari „slegnu“ razgovaraćemo o mom statusu unutar partije i o daljem radu, kada je u pitanju moj politički život”, napominje Ilić.

Što se tiče kampanje, ocjenjuje da je bila mirnija nego što su mnogi očekivali. Ujedno ističe da je SNSD predstavio budućnost i želju u kojem pravcu Republika Srpska treba da ide.

“S druge strane, uglavnom smo mogli vidjeti neke vidove napada i neopravdanih kritika. Takve stvari prepoznali su građani Srpske i opet dali SNSD-u ogromnu podršku, kao i našim koalicionim partnerima. Sad imamo situaciju da smo pobijedili na svim nivoima za koje smo se kandidovali“, zaključuje Ilić, prenosi BL portal.

(SB)

Oznake: Mladen Ilić